Paragliding Slovenia • View topic - Brauniger SensBox

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Brauniger SensBox

Razprave o opremi. Priporočila, opisi ....

Moderators: pgtoni, Iv@nl

Brauniger SensBox

Postby luiz » Thu Apr 11, 2013 8:35

Brauniger SENSBOX
Brauniger je v svoj nabor inštrumentov dodal SensBox. Inštrument je namenjen v osnovi letalcem, vendar senzorji, ki so vgrajeni v inštrument omogočajo tudi uporabo inštrumenta za ostale OutDoor aktivnosti.
Senzorji ki so vgrajeni v napravo so naslednji:
GPS modul( zadnja generacija)
Kompas
Precizen senzor za pritisk za merejenje višine in QNH
Digitalni vario z audio signalom
3 axes gyros (3 osni žiroskop)
3 axes acceleration sensor
Temepraturni senzor
Logger(igc file)
Povezava Bluetooth (4 LE)
USB priključek( namenjen tudi polnjenju baterije)

Inštrument je namenjen za pilote JP in JZ. Ima preprost display preko katerega se nam plasirajo osnovni podatki(vario, višina ,ground speed-hitrost glede na tla, stanje baterije). Je idealne kot BACKUP inštrument za tekmovalce.
Leti se shranjujejo na SD kartico, preko SD kartice bo možen tudi upgrade inštrumenta.
Trenutno je stavek, ki ga inštrument oddaja preko Bluetooth-a kompatibilen z iPhon ali iPad ki uporablja Bluetooth 4.0LE. Trenutno na omenjenih napravah deluje aplikacija Butterfly-Avionics.
http://www.butterfly-avionics.com/index ... rdelta-app

Na žalost Bluetooth 4.0 LE ni kompatibilen z starejšimi verzijami Bluetooth –a tako, da se SensBox ne bo povezal z recimo klasičnim PDA ali PNA.
V bližnji prihodnosti bodo dodali tudi TAS senzor, trenutno je inštrument zelo uporaben kot Logger z prikazovanjem osnovnih podatkov, glede na trend uporabe pametnih telefonov in čedalje večjim številom aplikacij na trgu , pa bo tudi SensBox čedalje bolj uporaben.
Inštrument bo šel v produkcijo v roku treh tednov , naročila pa so že možna preko zastopnikov .

Za več info: brauniger@siol.net
051674480

LP Luiz
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0

Re: Brauniger SensBox

Postby luiz » Sat Apr 20, 2013 12:33

Sedaj je tudi na Braunigerjevi strani objavljen instrument SensBox.
http://www.brauniger.com/en/products/fl ... rview.html

lp Alojz
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0

Re: Brauniger SensBox

Postby luiz » Sat Sep 14, 2013 13:56

Omenil bi, da so inštrumenti na zalogi in dobavljivi.

SENSBOX se je izkazal kot izredno natančen inštrument, vredno pa je poudariti, da je inštrument WATHERPROOF, kar ni ravno običajno za inštrumente, ki jih uporabljamo v JP. Torej nekdo, ki potrebuje vodoodporen inštrument,katerega je možno povezati na pametni telefon(zaenkrat samo iPhone in iPad), potem lahko razmišlja tudi o SENSBOX-u Ob nakupu Sensbox-a prejmete tudi aktivacijsko kodo za program FREEFLIGHT.
Kot sem že omenil, če želite povezati SENSBOX s Telefonom potem pazite, da je v specifikacijah navedeno, da ima telefon vgrajem BLUETOOTH 4 LE ali SMART READY oziroma BLUETOOTH 4 (dual-mode). Bluetooth 4LE, je bluetooth, ki porabi extremno malo energije, namenjen je predvesem prenašanju majhne količine podatkov, npr , HR monitorin itd... preko Bluetooth 4LE ne moremo prenašati recimo audio streama.... Skartka moramo biti pozorni, da naprava na katero želimo povezati SENSBOX mora imeti vgrajen ali BLUETOTH 4 LE ali BLUETOOTH SMART READY.

lp, Alojz
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0

Re: Brauniger SensBox

Postby luiz » Tue Nov 26, 2013 23:13

Število "pametnih telefonov" ki imajo vgrajen Bluetooth smart ready(Bluetooth LE4) se na trgu povečuje in tako je sedaj možno SENSBOX povezati tudi z Android telefonom, oziroma kar je bolj pomembno, XCsoar je sedaj možno povezati z SENSBOX-om.
XCsoar je eden najbolj naprednih SW-ov kar se tiče prostega letenja oziroma jadralnega letenja. Več o samem programu najdete na tem linku: http://www.xcsoar.org/
Sensbox je opremljen z najnovejšimi senzorji in se je že izkazal za trenutno enega nabolj natančnih inštrumentov na trgu, torej v kombinaciji z XCsoar-om dobimo precej sposoben letalni inštrument, ki zadovolji tudi tiste bolj zahtevne uporabnike. Več o novi SW verziji za SENSBOX in o razpoložljivih telefonih, ki so podprti z Bluetooth LE4 pa najdete na tej povezavi(Flytec in Brauniger- gre za enak instrument samo drugo ime) http://www.flytec.ch/en/news.html

ps.
Žal nimam sensbox-a, zato ne morem zadeve preizkusiti, vendar če so kakršna koli vprašanja v zvezi z inštrumentom, lahko vprašate direktno na Brauniger, oziroma lahko pišete na email: brauniger@siol.net in bom poskušal odgovoriti, oziroma bom vprašanje posredoval v Brauniger.

lp, Alojz
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0

Re: Brauniger SensBox

Postby luiz » Mon Jan 27, 2014 9:16

Pozdravljeni,

Kot ste že verjetno prebrali na raznih forumih, je po novem možno SnesBox povezati tudi z Aljoševo aplikacijo FLYME.
Aljoša mi je dal na telefon verzijo FLYME-ja, ki podpira SENSBOX in moram priznati, da je vse skupaj otročje enostavno.

To da je FLYME ena najbolj zaželjenih aplikacij za prosto letenje v bistvu ni
potrebno posebej poudarjati. V bistvu SW ponuja vse kar potrebuje XCpilot in v zadnjih verzijah, je podprto tudi tekmovanje v hitrostnih preletih. Meni osebno je FLYME všeč, ker je enostaven, ko ga naložiš na telefon, prktično se ne rabiš poglabljat v samo aplikacijo. Avtomatsko imamo relief in topologijo, zračni prostor, FAI pomočnika, pomočnika za centriranje stebra, live tracking, itd(ni da ni).

Skratka čar FLYME in SensBox-a je ravno v enostavnosti.
Postopek za komunikacijo med SENSBOX in FLYME

Vključite SensBox, na SensBox-u utripa znak Bluetooth.
Nato na telefonu vključite Bluetooth, zaženete FLYME aplikacijo, odpremo MENI/možnosti/ostale možnosti/Zunanja naprava-dodamo kljukico!
IN NAPRAVI STA POVEZANI IN PRIPRAVLJENI NA "LETENJE" :) , SUPER SIMPL :)

Na osnovni strani aplikacije FLYME, se vam desno v vrstici GPS OMOGOČENO izpiše napis SENSBOX, kar pomeni, da je aplikacija povezana z inštrumentom. Na samem inštrumentu pa več ne utripa znak za bluetooth temveč je prižgan.
Aljoša je zadevo zastavil tako, da v kolikor se komunikacija s SensBox-om prekine, aplikacija uporabi notranji GPS in Barosenzor(če ima vgrajenega)telefona ali tablice in v kolikor se povezava zopet vzpostavi, FLYME zopet uporabi podatke iz inštrumenta. V bistvu imate v tej konfiguraciji dvojno logiranje, eno natelefonu eno pa na SENSBOX-u, torej je majhna verjetnost, da boste ostali brez track-a. Dejstvo je, da tudi v primeru,da se vam recimo izprazni baterija telefona, imate na sensbox-u osnoven display, kjer lahko vidite, nadmorsko višino, hitrost glede na tla, smer, GPS kordinate, dviganje/spuščanje. Sensbox ima vgrajen elektronski kompas, tako je inštrument uporaben tudi za oreintacije na tleh( če ste recimo hike and fly intuziast)

Obstaja še ena aplikacija, ki jo najdete na spodnjemu linku:
https://play.google.com/store/apps/deta ... om.sensbox
Je sicer zanimva ker uporablja 3D pogled, vendar nasplošno se mi ne zdi posebej uporabna/privlačna. Slabost je, da uporablja izključno podatke samo iz SENSBOX-a, vsaj kolikor sem jaz poizkušal, se pa nisem preveč poglabljal.

Skratka HVALA Aljoši! Za vse ostale informacije kar se tiče SENSBOX-a pa se obrnite na zastopnike v SLO.

PS. V letu 2014 bo Brauniger/Flytec dal na trg tudi nov inštrument, ki bo naslednjik trenutnih inšrtumentov iz družine Brauniger(compeo+, competino+)

več info tudi na : brauniger@siol.net
lep pozdrav, Alojz
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0

Re: Brauniger SensBox

Postby luiz » Wed Feb 19, 2014 12:45

Še ena igrača :)

One of our highlights is the worldwide first vario with the futuristic Google Glass system combined with the SensBox!

http://www.brauniger.com/en/news.html

Možno bo v živo videti na sejmu Termike ta vikend :)

Lp Alojz
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0


Return to Variometri, GPS, sedeži, rokavice, nogavice in ostalo

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...