Paragliding Slovenia • View topic - Brauniger-Nova serija inštrumentov

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Brauniger-Nova serija inštrumentov

Razprave o opremi. Priporočila, opisi ....

Moderators: pgtoni, Iv@nl

Brauniger-Nova serija inštrumentov

Postby luiz » Wed Jan 29, 2014 10:35

Pozdravljeni,

V letu 2014 bo Brauniger/Flytec dal na trg naslednjika inštrumentov COmpetino+ in Compeo+.
Inštrument je kar se tiče Hardware je narejen, se pa pospešeno piše Software. Inštrument bo prvič predstavljen na Thermik show sejmu v Nemčiji. Sicer bo predstavitev bolj kot HW, ker SW do takrat še ne bo spisan v smislu končne verzije.

Inštrument je zastavljen tako, da bo najboljšem možnem smislu ustrazal tako Jadralnim Padalcem kot Zmajarjem. Torej celoten inštrument je zasnovan in sestavljen iz skrbno izbranih komponent, ki nekako najbolje ustrezajo našim potrebam. Skratka,inštrument bo poganjal dvojederni procesor, OS bo Linux, v inštrumentu je vgrajen zelo zmogljiv GPS sprejemnik ter paleta senzorjev(baro,g-senzor, kompas...), ki jih najdemo tudi v Sensbox-u. Inštrument bo imel Č/B display s sivo skalo, tako da bo možno na displayu prikazovati tudi relief.Display je toucscreen, katerega lahko uporabljamo tudi z rokavicami(resistive touch scree) napravo bo mogoče povezati s pametnim telefonom preko BluetoothLE4, v inštrumentu bo vgrajena tudi SDkartica ter inštrument bo možno povezati tudi na PC.

Baterija bo zdržala do 25 ur, velikost inštrumenta je zreducirana za cca 25% glede na Compeo+, velikost displaya ostaja enaka kot pri Compeo+, imel bo tudi tri tipke s pomočjo katerih se bo poleg touchscren-a upravljalo z inštrumentom. Na ištrument bo možno priklopiti tudi TAS senzor ter po želji posameznika bo možno imeti v inštrumentu vgrajen FLARM, kar ne nek način omogoča da smo "vidni"ostalim v zraku, predvsem jadralnim avionom(precej uporabno ko smo tik pod bazo ali če nas slučajno potegne v bazo oblaka)

Trenutno so se pri Braunigerju/flytec-u odločili, da ne preidejo na barvni display, ker njihovo mnenje je, da so trenutno barvni zasloni preveč požrešni kar se tiče porabe energije, transflekivnih displayev pa praktično ni več na trgu.( Celo Garmin je prešel na Optical bonded displaye). Kaj sem hotel povedati je to, da HW novega inštrumenta je zasnovan tako, da je možno v inštrument vgraditi tudi barven display, kar pomeni, da ko bodo pri Brauniger/Flytec našli na trgu display, ki bo ustrezal njihovim kriterijem, bo možno inštrument nadgraditi z barvnim displayom.

Za več informacij kontaktirajte zastopnike Brauniger-ja v SLO.

info tudi na : brauniger@siol.net
lep pozdrav Alojz
Attachments
Visualisierung comp screen.jpg
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0

Re: Brauniger-Nova serija inštrumentov

Postby luiz » Wed Feb 05, 2014 9:01

Dober zgleda :) .
Napišem kej več, ko bom imel konkretne podatke. Skratka za vse tiste, ki uporabljate razne tablice in telefone za letenje, bo nov inštrument Braunigerja/Flytec-a idealen, ker bo mogoče podatke kot so vario, baro, GPS.... prenašati preko bluetootha oziroma WIFI-ja, tudi komunikacija s srverji in med inštrumenti bo omogočena,nima smisla da vse naštevam... Sicer imajo sedaj ogromnodela da spišejo SW, vendar idej je toliko, da vse itak ne bodo vsaj v prvi verziji uspeli uporabiti. Glede na to, kateri senzorji vse so vgrajeni v napravo, bo inštrument ponujal neomejeno funkcij in informacij. Trenutno celo razmišljajo da bi se dalo kot opcija uporabiti E-ink display, vendar zaenkrat ni to namen, vendar vse možnosti so še odprte.
Attachments
7030.jpg
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0


Return to Variometri, GPS, sedeži, rokavice, nogavice in ostalo

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...