Paragliding Slovenia • View topic - FLYTEC-nova generacija inštrumentov

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

FLYTEC-nova generacija inštrumentov

Razprave o opremi. Priporočila, opisi ....

Moderators: pgtoni, Iv@nl

FLYTEC-nova generacija inštrumentov

Postby luiz » Thu Oct 09, 2014 15:08

Pozdravljeni,

Odprl sem novo temo ker tudi ime Brauniger bo šel počasi v pozabo. Sedaj bodo uporabljali samo še tržno znamko FLYTEC(lastnik Braunigerja).

Skratka pri FLYTEC-u imajo novega šefa in njegovo razmišljanje je precej bolj IN TO THE FUTURE. Jörg Ewald leti od leta 1992, bil je član Švicarske reprezentance, torej mu je letenje blizu, po izobrazbi pa je SW-inženir.
Skratka nova generacija inštrumentov bo imela vgrajeno najnovejšo tehnologijo. Trenutno se fokusirajo na želje in potrebe pilotov.Zaenkrat prisegajo na B/W display, vzporedno iščejo barvni display katerega bodo vgradili v svoj TOP produkt nove generacije inštrumentov(imajo precej visoke kriterije kar se tiče displaya, težko rečem ali je to dobro ali slabo ;) ). Odločili so se, da bodo pričeli z razvojem pri osnovnih modelih in potem HW kot SW razvijali za inštrumente višjega cenovnega razreda. Konec meseca oktobra naj bi prišel na trg tako imenovani FLYTEC ELEMENT, ki bo naslednik Braunigerja IQ-Basic. Do konca leta 2014 naj bi prišel na trg naslednik COmetino+ imenovan SKYTOUCH.
Konec je s problemi kar se tiče gonilnikov, pri novi generaciji inštrumentov ne bo potrebno imeti nobenih programov za snemanje letov in nalaganje točk itd, tako da zadeve gredo v pravo smer. Element bo imel podatke o reliefu in 3d zračni prostor in še kaj. SKYTOUCH pa bo imel komunikacijo s svetom, avtomatsko si bo naložil SW-upgrade, zračni prostor, razno upload/download točk, letov, celo vremenske razmere itd.
Nekako zagovarjajo, da inštrument mora biti funkcijsko pomoč pilotu ne pa igrača s katero bi se igrali v zraku.
En kratek intervju najdete na youtube-u.
https://www.youtube.com/watch?v=aHyRvqdAO8k

lep pozdrav, Alojz
info: brauniger@siol.net
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0

Return to Variometri, GPS, sedeži, rokavice, nogavice in ostalo

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...