Paragliding Slovenia • View topic - Ogrevam se za ogrevane rokavice

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

Ogrevam se za ogrevane rokavice

PostPosted: Tue Nov 28, 2017 22:29
by Turčin
Oj!
Me je Konrad 99% prepričal z izjavo: Ne vem koliko denarja sem v desetletjih že zmetal za (nova) padala, ogrevane rokavice "so pa predrage"?
Zdaj pa iščem, katere so najprimernejše: Da dovolj grejejo, da baterija zdrži tistih 5 zimskih ur (ali pa se vsaj da "povečati"), da ne crknejo kot bi bile kitajske, da niso prenerodne in navsezadnje je žal treba gledati tudi na ceno. Bom vesel kakih nasvetov tistih, ki jih že imajo ali pa jih tudi iščejo. Pa da se jih da pred nakupom pomeriti in malo sprobati (tudi čevljev ne kupujem po internetu).
Prevca že nadlegujem o Zanierju; še kakšna druga možnost? Na internetu jih je muuurje; na Paragliding forumu se pa pričkajo, katere so dobre in katere zanič ... Menda obstajajo tudi take tanke 'spodnje' / notranje za pod običajne zimske?

Re: Ogrevam se za ogrevane rokavice

PostPosted: Tue Nov 28, 2017 23:51
by blazek33

Re: Ogrevam se za ogrevane rokavice

PostPosted: Wed Nov 29, 2017 0:46
by luiz
Jst imam rokavice na tri prste, za ledno plezanje, firma ena alpinisticna, so bile sicer okol 200e , vendar v njih me še ni zeblo v prste. Zakon. Je pa problem ker ce ni dovolj mrzlo je pa vroce :).

Jih ima ze 10 let, tako da tudi cen glede na leta uporabe ni tako velika, seveda so super tudi za smučanje, plezam pa ne :)

Dobra stvar da nimam skrbi z polnostjo baterije.
Slaba stvar da so okorne, v primeru izmeta rezerve bi bil lahko problem ce imas majne rocke in ni šans kakšno tipkanje po instrumentu, telefonu :(

Re: Ogrevam se za ogrevane rokavice

PostPosted: Wed Nov 29, 2017 8:49
by spodbregar
Če si "tip", da se ti da polnit baterije vzemi te https://www.factorystore.si/sealskinz-o ... her-heated

Drugače pa jaz uporabljam ta model http://www.theheatcompany.com/en/gloves/heat-3-smart in vse "štima".
Lahko tudi tipkaš po telefonu :) po potrebi lahko v rokavico vstaviš tudi grelno blazinco http://www.theheatcompany.com/en/warmers/handwarmers

Re: Ogrevam se za ogrevane rokavice

PostPosted: Wed Nov 29, 2017 9:30
by prevc
Rešitev za "preživetje zime" je malo morje :) Glede ogrevanih rokavic sem jest kar več firm dal skozi, zadnja leta sem se ustalil pri avstrijskem Zanierju.

Dopadl so se mi je ker so že kar neki časa zravn, letos so dal vn tretjo generacijo rokavic. So resni in če karkoli crkne nimam nobenih problemov z garancijo, vse rešijo hitro. To je glede na moje izkušnje zelo pomemben faktor pri izbiri modela. Tudi uporabniki dajejo za Zanier pozitivne povratne informacije.

tole je najprimernejši model trenutno za letenje: https://www.stenar.si/rokavice/ogrevani ... e-rokavice
lahko pa tudi dvoprstni model hot (znotraj rokavice so prsti ločeno): https://www.stenar.si/rokavice/ogrevani ... e-rokavice

Glede pomerjanja ni problema, nekaj jih še mam trenutno na zalogi...
Imagelp
Gašper

Re: Ogrevam se za ogrevane rokavice

PostPosted: Thu Nov 30, 2017 10:55
by Turčin
Hvala za odzive.

Gašper, se (še) slišiva.

blazek33, sem ti 'poemajliral' sporočilo.

luiz, te tvoje očitno ne pridejo v poštev - da bi mi bilo prevroče, to pa ne! :D Saj sem dolgo iskal take na 3 prste, a zadnje čase v pomladnih turbulencah pogosto primem akro ročke, pri čemer špaga ne paše tako lepo med kazalec in sredinec kot med sredinec in prstanec ... spet preveč kompliciram!

Seba, itak moram polnit vsaj 5 'igračk' (in temu se reče prosto letenje). Si mogoče sprobal te grelne blazinice - ali dovolj grejejo in res zdržijo 12 ur?? Če bi v eni sezoni porabil ~20 kosov je to 30 €.
Jaz sem probal tiste parafinske, ki jih regeneriraš s kuhanjem in sprožiš s klikom 'plehca' - grejejo še preveč, zdržijo pa komaj slabe pol urice.

Re: Ogrevam se za ogrevane rokavice

PostPosted: Thu Nov 30, 2017 15:33
by SkyHigh
Turčin wrote:Seba, itak moram polnit vsaj 5 'igračk' (in temu se reče prosto letenje). Si mogoče sprobal te grelne blazinice - ali dovolj grejejo in res zdržijo 12 ur?? Če bi v eni sezoni porabil ~20 kosov je to 30 €.


Ne deluje, konice prstov ga se zmer nasrkajo.

Noben se ni povedal trika s plasticnimi rokavicami iz petrola! Par let nazaj je bil to hit, sedaj je pa sam se mit?

p.s. med zagrizemi kolesarji sem tudi slisal da si pozimi prste na stopalu zavijejo v alu folijo preden jih dajo v cevelj.


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...