bigA wrote:Oj,
Nekoč sem imel to pooblastilo, ,ki mi je poteklo.
Kakšen je postopek obnovitve?
Hvala lepa,
Aleš
Živio Aleš.
Jaz sem lani uspel podaljšati T licenco po 4-letni prekinitvi.
Formalni problem je v tem, da v predpisih sploh ni predvidena možnost obnovitve licence po "daljši" prekinitvi (kot so taki primeri recimo predvideni pri obnovitvi klasične free-fall padalske licence).
Na agencijo sem vložil naslednje dokumente: (s temi stvarmi se ukvarja ga. Bešter)
- izpolnjen obrazec za podaljšanje licence (dostopen na internetu),
- potrdilo o opravljenem obnovitvenem seminarju,
- potrdilo o opravljenem seminarju prve pomoči (običajno se ta 2 seminarja izvedeta skupaj),
- potrdilo inštruktorja o izvedenem testnem tandemskem poletu z uspešno izvedenimi elementi (ušesa, enostransko zapiranje,
špirala, korekten štart in pristanek ... (podobno, kot izpitni tandemski let, itak pa protokol poznajo inštruktorji));
Ta dokument sva si "izmislila" s Sandijem po logiki obnovitve freefall licence, ni pa nikjer zahtevan, testni let pa sem seveda
opravil in sicer v sklopu protokola za komercialno veljavnost licence.
- zdravniško potrdilo za voznika B-kategorije,
- evidenco TANDEMSKIH letov (vsaj 10 ur/leto) iz obdobja, ko ti je LICENCA ŠE VELJALA.
Mislim, da je to vse. Preveri zahtevane ure naleta, sem skoraj prepričan da velja 10 ur/leto, nisem pa čist zih),
Nato ti bodo na agenciji rekli, da taki primeri niso predvideni v predpisih in, da ne vedo, kaj bi s tabo naredili, zato se sklicuj na moj primer. Jaz sem uspel pridobiti licenco v 1 mesecu od vložitve, z argumentom, da, če že ne obstaja predpis za primer obnovitve (in to ni moja krivda), tudi ne obstaja predpis, po katerem mi licence NE BI SMELI obnoviti, kar pomeni, da neobstoj predpisa ne sme biti meni v škodo in se v postopku ravna kot pri običajnem podaljšanju.
Veliko sreče pri urejanju zadeve, LP GJ
-