Paragliding Slovenia • View topic - Sprostitev tekmovanj LZS

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Sprostitev tekmovanj LZS

Vse o politiki raznoraznih organizacij. Pohvale, graje, priporočila...

Moderator: Iv@nl

Sprostitev tekmovanj LZS

Postby igorer » Wed May 13, 2020 20:02

Sprostitev tekmovanj in šolanja

Slovenski piloti so po prekinitvi vseh dejavnosti zaradi novega koronavirusa začeli s prvimi treningi tudi izven svojih občin, ki pa so prilagojeni glede na ukrepe o omejitvi gibanja in zbiranja, ki jih je sprejela država. Vlada je tako sprostila ukrepe s katerim se določajo pogoji za izvajanje športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj, ki med drugim določa tudi da prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Na podlagi tega, se je IO LZS odločil, da prav tako sprosti pogoje in ponovno dovoli izvajanje tekmovanj pod okriljem LZS. V okviru tega odloka prav tako spodbuja in dovoljuje vsa izvajanja šolanja ob upoštevanju minimalnih kriterijev.

Nekaj primerov prvih korakov k obuditvi pod pogoji, ki veljajo za vse ostale državljane, so piloti že pred dnevi delili s fotografskimi zapisi prek Facebooka in drugih družbenih omrežij. Obenem pa so mnogi tudi zelo razočarani, saj bo to izredna sezona, v kateri bo odpovedanih kar nekaj evropskih in svetovnih prvenstev.

Trenutno lahko piloti že opravljajo proces vadbe, pri kateri ob običajnem izvajanju ni mogoč stik z drugimi posamezniki, vendar že nekaj dni to ni omejeno zgolj na občino stalnega prebivališča.

LZS je ta teden prav tako pridobila mnenje MZŠ kjer so nam potrdili, da kjer uradno veljavni tekmovalni sistemi do državne ravni predvidevajo udeležbo tujih športnikov, ne vidijo zadržkov, da ne bi mogli na njih tekmovati, upoštevajoč seveda preventivne ukrepe in pogoje, kot veljajo za vse udeležence, kar poemi, da bi se tekmovanja lahko prijavljala tudi pod FAI.

Glede na odpoved, kar nekaj mednarodnih tekmovanja v nadaljevanju tekmovalne sezone bo potrebno pripraviti in prilagoditi celoten koledar kolikor bo to mogoče. Upamo, da bi s prvimi prilagojenimi tekmovanji lahko začeli junija. Zaradi odpovedi mednarodnih tekmovanj ima LZS tudi bolj proste roke.

Potrebno je upoštevati priporočila


LZS med ukrepe za treninge, šolanje in tekmovanja priporoča, da naj bodo garderobe, sanitarije in drugi skupni prostori zaklenjeni in jih piloti ne smejo uporabljati. Prav tako je potrebno onemogočiti uporabo klopi, posamezniki naj uporabljajo svoja orodja, pripomočke in rekvizite. Upoštevati morajo priporočeno minimalno medsebojno razdaljo 1,5 metrov ali več, kar velja tudi za odlaganje osebnih stvari, kot so nahrbtnik, torba, oprema, pijača.

Kjer organizator nudi tudi prevoze, mora le ta zagotovitu ustrezno št. prostih mest (vsaj 2/3) med uporabniki z ustreznim razmakom.

Upravljavec lahko določi maksimalno število uporabnikov, ki so lahko istočasno na letališču (vzletišču, vzletnem mestu, ...). Piloti morajo priti zdravi in zapustiti objekt takoj ko je to mogoče. Druženje in zadrževanje ni dovoljeno, upoštevati pa je treba tudi vsa splošna priporočila pristojnih organov glede zmanjšanja širjenja okužbe, od umivanja in razkuževanja rok naprej.

Tiste, ki bi kršili pravila, bo lahko upravljavec poslal stran in jim prepovedal nadaljnjo vadbo do popolne ukinitve vseh ukrepov, ki veljajo v državi.

V želji, da bomo ostali zdravi apeliram na vse uporabnike, da se tega držijo, kar se da striktno.

Vsem želim obilo lepega letenja.

Predsednik LZS

Igor Eržen
Fly in peace
User avatar
igorer
albatros
 
Posts: 1427
Joined: Thu Aug 25, 2005 8:50
Location: Škofja Loka
Karma: 0

Return to Politika (LZS, ZPLS, FAI ...)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...