Paragliding Slovenia • View topic - KRVAVEC je znižal cene vozovnic!

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

KRVAVEC je znižal cene vozovnic!

Splošna debata o prostem letenju v Sloveniji.

Moderators: igorer, pgtoni, Iv@nl

KRVAVEC je znižal cene vozovnic!

Postby skywalk » Mon Jul 28, 2014 15:49

Živjo,

na Krvavcu so se odločili, da ZNIŽAJO cene vozovnic za jadralne padalce! NOVOST je tudi to, da vozi kombi med zgornjo postajo gondole in domom na Krvavcu, ko sedežnica Tiha dolina ne obratuje. Bravo Krvavec!!!

CENIK ZA JADRALCE - Krvavec (Kopiraj).jpg
CENIK


LP,

SKYWALK SLOVENIJA
WALK WITH US !
User avatar
skywalk
sokol
 
Posts: 127
Joined: Wed Aug 24, 2005 10:51
Karma: 0

Re: KRVAVEC je znižal cene vozovnic!

Postby igor » Mon Jul 28, 2014 17:16

Matic!

Lahko razložiš podrobneje:
- znižana cena (1x uporaba) / a ni bila že zdaj 10 eur na osebo (1x uporaba)? Ali zdaj dobim za 10 eur jajcdrive + kombi do hotela, torej "več za manj"?
- kombi??? Pridem gor in se vsedem v prvo kiblo na 4 kolesih, ki me odpelje direktno pred hotel? Se je potrebno kaj najavit ali vozi ciklično (ob polni uri) oz. kako so si to zamislili?

Cena 1 dnevne/brez omejitev je pa super. Še en kombi se organizira, ki vozi od pristanka do gondole, pa lahko skačemo kot zajci. Logistična podlaga za testivale na pladnju.

Še na Voglu bi moral postat malo bolj fleksibilni/v tej smeri. Pohvale za trud in organizacijo. Jeseni bi pa res lahko naredil v Gradu/pristanek en testival/več JP firm na enem mestu. Prijaznejše cene + možnost testiranja ... To se manjka.

=D> =D> =D>
LP Igor
igor
galeb
 
Posts: 64
Joined: Tue Apr 11, 2006 11:53
Karma: 0

Re: KRVAVEC je znižal cene vozovnic!

Postby skywalk » Mon Jul 28, 2014 22:07

Zdravo Igor,

-do sedaj je bila cena 10€ samo za gondolo in dodatna 2€ (če ne celo 3€) za sedežnico. Sedaj bo 10€ komplet. To pomeni gondola+sedežnica Tiha dolina (do Plaže). Od Plaže pa je slabih 10 min hoje do doma na Krvavcu (res malo hoje! Preizkušeno na INTERSPORT OUTDOOR DNEVU). Ko sedežnica ne bo delala, bo na voljo kombi (4-kolesnik) direktno do doma na Krvavcu. Verjetno bodo aktivirali prevoz takoj, ko se bo spodaj na blagajni pojavil padalec (ali še bolje več njih). Kako točno bo potekal prevoz s kombijem do doma na Krvavcu se bo videlo sproti. Na krvavcu si končno želijo padalcev in mislim, da se bodo potrudili. Kako točno je s prevozom vam napišem v naslednjih dneh. Trenutno so skoraj vsi na dopustu :)

-kombi med pristankom in spodnjo postajo gondole je takorekoč že dogovorjen. Za organizirane skupine (vsaj 7 padalcev), ki bodo šli večkrat letet je že na voljo. Zaenkrat naj interesenti kontaktirajo mene (matic.erbeznik@gmail.com) in se bo uredilo prevoz. Cena bo 1€/osebo!

-tudi padalski dogodki (testivali) so v planu! Nadaljevalo se bo naslednje leto z INTERSPORT OUTDOOR DNEVOM ŠPORTOV NA PROSTEM (letos je odlično uspel). Saj veš...počasi se ovco striže :)

Stvari se počasi premikajo na bolje in jaz sem optimističen...

LP,

SKYWALK SLOVENIJA
Matic Erbežnik
matic.erbeznik@gmail.com
WALK WITH US !
User avatar
skywalk
sokol
 
Posts: 127
Joined: Wed Aug 24, 2005 10:51
Karma: 0

Re: KRVAVEC je znižal cene vozovnic!

Postby Turčin » Tue Jul 29, 2014 8:26

Bravo, čeprav ne zmorem brez pikrosti:
Kar začnimo zidat še eno cerkvico gor na Krvavcu, ker se je zgodil en majhen čudež - po 25 letih padalstva v Sloveniji so se vsaj malo zmigali!
Tisti 1 € za 'spodnji' kombi bi bil lahko vštet v skupno ceno, ampak to bi bilo čisto preveč enostavno.
Če bi med smučarsko sezono še steptali in 'rezervirali' / ločili od smučarjev 2 primerna štartna prostora, npr. 50 x 50m, na vzhod in zahod , bi pa morali zgraditi katedralo, večjo kot v Medžugorju. Pod kapelico se mi zdi, da itak ni smučarske proge, zaradi ene 'flike' tik pod domom pa smučarji tudi ne bi bili preveč prikrajšani.
Itak pa bodo takoj ugotovili, da se to ne splača, prinaša izgubo ... pa bo spet po starem. Mogoče bo pa treba še posebej plačati za ruzak.
Turčin
kanja
 
Posts: 276
Joined: Wed Dec 06, 2006 12:02
Karma: 0

Re: KRVAVEC je znižal cene vozovnic!

Postby Thomy » Tue Jul 29, 2014 9:01

Si pa res piker, Turčin...
Tom Pavlič
DJP Kovk Ajdovščina
User avatar
Thomy
jastreb
 
Posts: 361
Joined: Wed Sep 06, 2006 9:14
Location: Koper, Slovenia
Karma: 0

Re: KRVAVEC je znižal cene vozovnic!

Postby ajak » Tue Jul 29, 2014 9:49

Lepo,da se je premaknilo na bolje,se pa čisto strinjam s Turčinom. =D>
ajak
kavka
 
Posts: 41
Joined: Sun Jul 13, 2008 16:29
Karma: 0

Re: KRVAVEC je znižal cene vozovnic!

Postby simeon » Sun Aug 03, 2014 23:13

Pa mislim, da se vseeno kar trudijo na Krvavcu, samo jim res ne gre skozi, ker če hočejo zagnati sedežnico, rabijo še enega več zaposliti oz. plačati dnevnico, ob takem našem obisku pa ne gre skozi. Mene so že parkrat že pred leti, kar iz dobre volje, zapeljali gor s terencem itd. Je pa vseeno fajn, če Krvavec dela, ker nisi odvisen od prevoza (usklajevanjem s kolegi za prevoz na Ambroža), če pustiš nahrbtnik pri Tonaču pa z lahkotnim tekom prideš v 10 - 15 minutah do parkirišča. Potem pa ima še ogromno letalnih prednosti pred Ambrožem:
- Omogoča varen štart, ko je V veter (ne štartuješ v rotor) in zgoden štart, ker se lahko zapelješ na V stran Kržišča (iz Ambroža pa prideš prenizko), kjer zgodaj dela prav na SV robu,
- Lahko se direktno zapelješ v Javorov vrh ob zgodnjih urah in ni strahu pred scurjenjem pri preletu Kokre.
- Omogoča štart na SZ veter - eden redkih vzletišč v SLO,
- če se povzpneš na vrh Krvavca ali celo na Zvoh imaš pa obilico prednosti. Vzhodni lijak Krvavca (vzlet za zajlo - vrh šestsede) dela že zelo zgodaj, tudi ob SV vetru, omogoča v slabih pogojih prijetno jadranje, pozimi igranje na laminarcu, če pa je Z, SZ veter, pa se iz Zvoha zapelješ direktno v Kalški greben, kjer enostavno nadaljuješ do Grintavca, Kočne; neugoden je le čisti S.
- pa še glavna poslastica Krvavca: popoldansko letenje. Medtem, ko se na Veliki Planini veter (termični) praviloma obrača v JZ, je na Ambrožu praviloma čez dan V (kot na Gozdu in naprej po Savski dolini proti Kranjski), ta vztraja tudi na Krvavcu kar v pozno popoldan (medtem ko na Kalškem praviloma že ob 2 uri popusča), tam po 17 uri (včasih celo po 18.30) pa je osvetljena cela Kokra in V popusti in iz doline potegne veter od sonca - topel laminarec, gost, kot da bi cela dolina čakala, da se zavora V sprosti in potem se zračne mase zlijejo proti SV. Takrat se praviloma na Ambrožu ne da več pobrati, na Krvavcu nad domom pa začne vse držati in začenja se prijetno večerno letenje, pogosto, če inverzija dopušča se z lahkoto dvigneš krepko čez 2000, 2500 in potem na Kalški greben in naprej v res prijetnem letenju.
- Problemi: pogost jutranji močan V ali SV veter, ko ga ni nikjer drugje v SLO, nizke baze, ki so jeseni obvezno prisotne, pozimi ob JZ vetru je praviloma zaprt (v megli), močni višinski vetrovi (hitro čez 30).
Hočem poudariti, da ga po krivici zanemarjamo in je vreden tistih 5 € stroška več (če odšteješ dvojni prevoz na Ambroža, da ne govorim o zamudi s časom itd.)
Mam pa seveda željo, eno promocijsko letno karto za 100 €, morda maksimalno 120 €, po parih letih, ko bi postal letalni center, bi se vse krepko povrnilo. :) Pa lep pozdrav vsem, Simeon
simeon
kavka
 
Posts: 16
Joined: Fri Feb 23, 2007 22:38
Karma: 0


Return to Splošno (General)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...