Paragliding Slovenia • View topic - Pomembno obvestilo!

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Pomembno obvestilo!

Splošna debata o prostem letenju v Sloveniji.

Moderators: igorer, pgtoni, Iv@nl

Pomembno obvestilo!

Postby MistyDule » Tue Dec 27, 2016 11:05

To leto, so se name obrnili dobri možje in mi naložili prijetno in obenem zahtevo in odgovorno nalogo. V duhu božično-novoletnih praznikov bi namreč želeli nekomu podariti novo (še nerabljeno) padalo znamke NOVA. Išče se pilot, ki ustrezna naslednjim zahtevam:
1. njegova vzletna teža je med 80 in 100 kg,
2. je že izkušen pilot, ki je sposoben leteti padalo varnostnega razreda LTF 2-3,
3. je srčen pilot z veliko željo po letenju in si novega padala dejansko ne more privoščiti in bi mu s tem darilom polepšali te praznike.

Če ustrezate tem trem zahtevam ali če poznate koga, ki ustreza tem zahtevam, prosim, da to javite na elektronski naslov mistydule@gmail.com.

Prijave zbiram do petka, 30.12.2016, v upanju, da bom nekomu z vašo pomočjo uspel pričarali nepozaben konec leta 2016.

MistyDule
Lp dusan
go hard and land soft
gsm: 031304543
User avatar
MistyDule
albatros
 
Posts: 793
Joined: Tue Sep 20, 2005 13:03
Location: Vače
Karma: 6

Re: Pomembno obvestilo!

Postby Manca » Tue Dec 27, 2016 22:48

Uau, res pohvalno! Kapo dol =D>

Upam, da bo padalo prišlo v prave roke
Manca
fazan
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 25, 2015 14:05
Karma: 0

DAN NAJLEPŠIH SANJ

Postby MistyDule » Fri Jan 06, 2017 9:46

"DAN NAJLEPŠIH SANJ"
Tole pismo je za prijatelja poslal Srečko Jošt
"Pozdravljen,
videl sem tvojo objavo na forumu, ki je res vredna pohvale.
Pošiljam ti en predlog:
Član našega društva je že nekaj let Krištof Lichwala. Rojen je bil na Poljskem, mladost in šolanje je preživel pri nas, nato pa je živel na Poljskem. Vsa zadnja leta je, čimveč kot je bilo mogoče, preživljal tudi pri nas in ogromno letel, saj se je zaljubil v Slovenijo in njene hribe in se v letošnjem letu odločil, da bo ostal tu in si nekako uredil življenje. Z družino, ženo in hčerkico, sedaj živi v Mariboru pri mami, ki že dolgo prebiva tu. Oba z ženo, Poljakinjo, intenzivno iščeta službo, ona jo bo verjetno dobila v kratkem na bencinski črpalki. Težko se preživljajo iz dneva v dan.
Kryzsztof je zaljubljen v letenje in poskuša izkoristiti vse lepe letalne dneve. Precej leti tudi v Posočju in na Primorskem, velikokrat pa se letenja kjerkoli ne more udeležiti zaradi pomanjkanja finančnih sredstev.
Je pilot z izkušnjami, ki leti že dolgo in je letel že vse klase padal. Letel je vseskozi za "svojo dušo", za prijave letov na XC Globe smo ga prepričali šele v zadnjem letu.
http://xcglobe.com/olc/index.php/catalog/
Pred letom dni je nabavil prototip Triple Seven King in v letu dni opravil veliko lepih in varnih ur. V mesecu decembru je po vzletu na vzletišču Dobrovlje "zagnezdil" v krošnji visokega drevesa pod robom vzletišča. Vzletišče je bilo dokaj ozko, bilo pa je tudi nekaj bočnega vetra, ki ga je odnesel v stran. Z drevesa so ga rešili gorski reševalci, padalo pa je bilo strgano na nekaj mestih, prav tako strganih tudi nekaj vrvic. Za to vzletišče je bila že nekaj časa predvidena ureditev z razširitvijo spodnjega dela vzletišča, katera je bila nato izvedena takoj po tej nezgodi. V drugi polovici decembra je bilo tam za ta namen opravljeno veliko dela in vloženih ogromno delovnih ur, Krzysztof pa je bil med tistimi posamezniki, ki so pri tem največ prispevali, saj je bil na akcijah prisoten polne štiri delovne dneve.
Prototipno padalo, ki ga je letel, je imelo naletenih že kar nekaj ur. Glede na to in glede na poškodbe je vprašljivo popravilo, ki bi bilo tudi sicer seveda vezano s stroški, katerih on ne bi zmogel. Ker si zelo želi letenja, mu je prijatelj (Frenk Lokovšek) posodil svoje eno precej izrabljeno staro padalo, da je lahko opravil nekaj poletov v decembru.
Krzysztof je človek, ki res ljubi letenje, ljubi naše hribe in gore, prav tako pa rad pomaga kjerkoli, če je potrebno. Zdi se mi, da bi bilo za njega prejem novega padala prav takšno darilo in presenečenje, kot smo jih gledali v ponedeljkovih "Polesovih" oddajah "Dan najlepših sanj".
Vse do sedaj napisano spada v drugi in tretji kriterij razpisa, poklopi pa se tudi prvi kriterij, saj je njegova vzletna teža okoli 95 kg.
Še enkrat zahvala za tvojo dobrosrčnost. Izbira bo verjetno težka, a verjamem, da bo prejem novega padala izjemen dogodek za kateregakoli pilota, ki bo izbran.
Lep pozdrav"
Včeraj smo Krištofa presenetili z novim padalom. Bil je tako šokiran, da more zadevo kar prespati :) Krištof mi ti želimo veliko lepih trenutkov v zraku in na tleh.
P.S.
V tem času se je zgodilo še eno lepo presenečenje, ki so ga prijatelji pripravili svojemu članu za novo leto in abrahama. Ko dobim fotke, objavim še to zgodbo na FB strani https://www.facebook.com/NovaIonDemoTeamSlo/
Attachments
dns.jpg
Krištof
Lp dusan
go hard and land soft
gsm: 031304543
User avatar
MistyDule
albatros
 
Posts: 793
Joined: Tue Sep 20, 2005 13:03
Location: Vače
Karma: 6


Return to Splošno (General)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...