Paragliding Slovenia • View topic - Vzletišča južno od Ljubljane

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Vzletišča južno od Ljubljane

Tukaj lahko napišete vaša priljubljena vzletišča in pristanke. Prijavite lahko tudi novo odprta vzletišča ali pristanke, urejanje vzletišč ali pristankov, pohvale, graje. Nekatera vzletišča so zelo dobro izhodišče za dolge prelete, napišite kam ste odleteli iz določenega vzletišča.

Moderators: Iv@nl, solja

Vzletišča južno od Ljubljane

Postby Frederik » Sun Nov 11, 2018 21:56

Pozna kdo kakšno nezahtevna mesto v okoliščini Kureščka od koder se da vzletiti?

Uradnih vzletišč v tem delu ni, ampak pobočja proti vzhodu so marikje dovolj strma, da bi se dalo preleteti do Želimelj in zdi se da bi se na celotnem hribovju moral najti kakšen strm travnik brez dreves od koder bi se lahko štartalo.

Zanima me, ker živim v teh krajih in bi rad našel kakšno mesto od koder bi lahko letel med tednom, ko imam pred ali po službi morda kake 2 uri časa. Gorenjska med tednom ne pride v upoštev, ker imam do tja vsaj 45 min vožnje v vsako smer. Zato me zanima ali obstaja kaj bližjega, tudi če se ne da jadrati in če je samo 300m spust.

Sv. Primož (http://paragliding.geopedia.si/vzletisca.php?id=247) bi bil OK, ampak trenutno izgleda, da je vzletišče ograjeno z električnim pastirjem in se na njem pasejo konji. Morda kdo ve kdaj se na tem vzletišču da vzleteti?
Frederik
fazan
 
Posts: 2
Joined: Sun Nov 11, 2018 21:24
Karma: 0

Re: Vzletišča južno od Ljubljane

Postby Turčin » Mon Nov 12, 2018 10:57

https://flysafe.klv.si/sites/map/?c=SI& ... g=0&sname=
http://xcglobe.com/sites#site/23744x6072/ (odkljukaj "show obscure sites)

Zahtevnost boš moral oceniti sam po svojih merilih.
Na SvPrimožu je gospodar prav fejst možakar in avto lahko pustiš na njegovem dvorišču. (Toliko se le potrudi, da ne bo vsem v napoto.) Previdno zapiraj "vrata" električnega pastirja za seboj, da ne boš "skenslal" njegovega delovanja. (Če te bo malo streslo, se jaz nič ne sekiram. ;) ) Štart so uvidevno pustili zunaj pastirja, kar je dobro - ni pognojen s figami (konjskimi); je pa tudi slabo - zarašča se v "pratravnik" (analogija s pragozdom), neprijazen špagam.

So pa tole mogoče že zastareli podatki. Ne vem, ali Igiflajevci - tečajniki še letijo tam.
Jugovzhodnik je optimalen, da pa se na vse od vzhodnika do juga.
Konji običajno ne grizejo, ljudi ne; so pa zgrizli moj avto, ko sem ga pametno pustil na pašniku v njihovem "varstvu" - je imel ličar kar nekaj dela! (jazpastroškovpress) :evil:
Turčin
kanja
 
Posts: 279
Joined: Wed Dec 06, 2006 12:02
Karma: 0

Re: Vzletišča južno od Ljubljane

Postby Frederik » Tue Nov 13, 2018 23:08

Hvala za tele informacije.

Bom naslednjič na Sv. Primožu poskusil priti skozi pašnik. Ko sem bil nazadnje tam je nek konj vztrajno tekel za mano na drugi strani električnega pastirja in rezgetal, tako da je gotovo čutil nekakšna čustva do mene, ne vem le kakšna.

Danes zjutraj sem bil še na temle kraju https://www.google.si/maps/@45.8745469, ... a=!3m1!1e3, zdi se da bi bil lahko ob primernem vetru tudi zanimiv za kak kratek polet.
Frederik
fazan
 
Posts: 2
Joined: Sun Nov 11, 2018 21:24
Karma: 0


Return to Vzletišča in pristanki v Sloveniji (Flying sites in sLOVEnia)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...