gregorM se strinjam.
prevc je tudi dal kar nekaj lepih iztočnic.
predvsem mi je všeč da zraven vinjete dobi pilot osnovno informacijo o področju kjer se nahaja, ker vemo da informativnih tebel skor noben ne gleda.
prvo kar bi na štartu na lijaku blo za nardit je da se na tabli izobesi te pogoje iz uredbe (slo, eng, it...jeziku) in doda karto z vrisanim postopkom pristajanja (glede na veter dva šolska kroga),
ko se ve da prihaja tak vikend z veliko tujim šolami se pokliče let. inšpektorja, ki skupaj z lokalnim društvom preverjata licence in delo inštruktorjev. bomo tako tudi pred svojim pragom malo bolj pozorni kaj delamo.
če se spomnite v prispevku o JP na RTV so sami na agenciji za CL rekli, da naj kličemo inšpektorje, v kolikor vidimo nepravilnosti
kar se tiče pa ostalih stvari imajo preveč v rokah samo inšpektorji.
v kobaridu smo skozi odlok zapisali da upravljavec lahko v kolikor ugotovi da je prenevarno zapre štart. kaj se je zgodilo. zgodila se je nesreča, ki se je slabo končala in jo je prevzel v preizkavo letalski preiskovalec nesreč, ter nam zabrusil da nas ni bilo na štartu ko je nesrečnik štartal, da smo mi alfa in omega in da če bi mi to pa ono....hočem reč da si lahko nakoplješ veliko odgovornost, ko poskušaš nekaj nardit v dobro vsem. aja pa še to itak je odlok v nasprotju z zakonom in uredbo pa uredba z ustavo.....
lahko nekdo prevzame nalogo vodje štarta in s tem po uredbi lodjo letenja, kot recimo je to direktor tekmovanja ko so tekme. (v uredbi lepo piše kaj vse so dolžnosti vodje letenja) ampak s tem prevzameš odgovornost za vse ki štartajo. (razen ali pa tudi za šole ki so prijavljene in imajo svojega učitelja??) a bi bil kdo ta junak na Lijaku prejšnji vikend
dobro bi bilo kontrolirat licence. kdo jih lahko kdo ima to pravico???
lahko mu prepoveš štartat, šolat. spet, kdo lahko, da se ti čeh ne začne smejat v faco???
kdo jih lahko oglobi in kaki so postopki?? policaj, redar ali samo inšpektor?
kdo lahko kontrolira šole da imajo potrdilo uprave, ali uprava sploh dela na tem???
...
organizirano letenje in skupine (5 ali več pilotov), slovenci in tujci pa se morajo po navodilih za uzporabo vzletnih točk že prijavljat
primer obrazca za Kobarid
http://www.drustvo-adrenalin.si/index_e ... tificationme zanima če je bila kaka skupina na Lijaku prijavljena. to bi moral vedet Klub Polet.
na ZPLS sem že pred meseci predlagal da bi nardil enoten, skupni obrazec recimo na strani ZPLS vsaj za primorske štarte (Kobarid, Tolmin in Lijak) kjer bi se skupine prijavljale in obkljukale kje imajo namen letet. ker sedaj se morajo za vsak posamezen štart posebej prijavit in vsak klub ima svoj način, kar ni najbolj prijazno in s tem tudi kažemo našo povezanost...