Paragliding Slovenia • View topic - Torbice za prvo pomoč in reševanje za vse člane ZPLS

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Torbice za prvo pomoč in reševanje za vse člane ZPLS

Opisi dobrih/slabih izkušenj pri letenju z jadralnimi padali in zmaji.

Moderators: pgtoni, Iv@nl

Torbice za prvo pomoč in reševanje za vse člane ZPLS

Postby SrečkoJ » Thu Dec 04, 2014 12:19

Tole smo objavili v novembrski številki Ikarja:


V praksi se kaže, da kljub osveščanju o tem, da je to potrebno, večina pilotov v letalnem sedežu nima nobenih pripomočkov ali sredstev za morebiten primer nezgode. Zato je upravni odbor naše zveze pripravil idejo o tem, da se v letošnjem letu razdeli vsem članom ZPLS osnovni komplet za prvo pomoč in reševanje. Na letni skupščini so to podprli tudi predstavniki društev in po pregledu finančnih sredstev ugotovili, da se lahko sprejme sklep, da se pristopi k realizaciji tega projekta.
Kar nekaj časa se je iskalo najbolj ugodno ponudbo za predlagano vsebino kompleta. V mesecu oktobru je bila stvar dokončana in torbice z osnovnimi pripomočki so pripravljene za delitev po društvih. Poslane bodo na naslove društev, predstavniki društev pa jih lahko tudi dvignete pri tajnici zveze.

V kompletu je:

torbica
navodila za najnujnejše ukrepe prve pomoči
trikotna ruta - 2x
prvi povoj
elastični povoj
sterilna kompresa
obliž (2, 5 cm x 5m)
obliž (8 x 10 cm)
škarje z zaobljeno konico
piščalka
najlon vrvica
dvostranska metalizirana folija (za mraz ali vročino)

En del vsebine je za prvo pomoč pri ranah in poškodbah, drugi del vsebine pa je namenjen reševanju iz drevesa ali iz zahtevnega terena. To so piščalka, najlon vrvica za dvig glavne vrvi in metalizirana folija za temperaturno zaščito.

Apeliramo na vse pilote, da naj postane torbica obvezen del letalne opreme. Preprečimo, da bi se znašli v situaciji, ko bi bilo neposedovanje kateregakoli dela vsebine tega kompleta lahko življenjskega pomena. Priporočljivo je tudi, da je v letalnem sedežu na čimbolj dosegljivem mestu.
SrečkoJ
jastreb
 
Posts: 309
Joined: Thu Nov 24, 2005 13:26
Karma: 0

Re: Torbice za prvo pomoč in reševanje za vse člane ZPLS

Postby SrečkoJ » Thu Dec 04, 2014 12:22

Torbice so torej pripravljene, da jih dobite. Društva z večjim številom članov naprošamo, da pokličejo Brigito (031 285799) in se dogovorijo o morebitnem prevzemu pri njej v Ljubljani, da se zmanjša strošek pošiljanja.

LP
SrečkoJ
jastreb
 
Posts: 309
Joined: Thu Nov 24, 2005 13:26
Karma: 0


Return to Varnost pri letenju (Safety and Incidents in flight)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...