Paragliding Slovenia • View topic - Dodajanje fotk na slo olc

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Dodajanje fotk na slo olc

Vse o OLC tekmovanju. Opisi posameznih XC preletov in doživetja na preletu. Kaj bi še lahko storili, da bi bil vaš prelet daljši, kje ste se ušteli, da ste scurili...?

Moderators: pgtoni, Iv@nl

Dodajanje fotk na slo olc

Postby aljosa » Fri Jan 21, 2011 10:18

Hoj,

Pri objavi leta je zdaj na voljo dodatno vnosno polje, kamor lahko vpises URL povezavo do galerije fotk. To lahko naredis tudi pozneje, ko je let ze objavljen (s povezavo "Uredi let" zgoraj desno).

Leti s pripetimi fotkami bodo na vseh prikazih oznaceni s posebno ikono.

lp,
aljosa
Jadralno padalski portal Eol - www.bogvetra.com
User avatar
aljosa
kanja
 
Posts: 260
Joined: Wed Aug 24, 2005 18:16
Karma: 3

Re: Dodajanje fotk na slo olc

Postby Thomy » Sat Feb 26, 2011 18:12

No... pa da napišem še par besed na novo „problematiko“.
Mnogi - kot tudi sam – radi prilepijo k prijavljenem letu link na slike, kjer zavidajočim obiskovalcem prikazujejo, kaj vse so zamudili ker se niso odpravili na ta ali oni štart. Večina v ta namen uporablja user-friendly Googlov program Picasa... in mnogi imajo pri tem težave. Zakaj? Kako to odpraviti? Beri dalje.
Ko prijavimo slike v PicasaWeb smo večinoma tudi prijavljeni v Google in imamo zaščiteno povezavo s serverjem. To se prikaže v naslovni vrstici tako, da le-ta ne začne s http:// (Hypertext Transfer Protocol) temveč s https:// kjer S pomeni „secure“ - „varno“ oziroma zaščiteno povezavo.
Ko prilepimo link iz brskalnika v OLC se tako tudi ta „s“ prikrade v povezavo. Težava je v tem, da ostali obiskovalci niso lastniki vašega accounta (oziroma računa) in ne dostopajo do vaših slik z zaščiteno povezavo, ker si lahko posnetke le ogledujejo, ne morejo pa jih obdelovati. Zato torej link preprosto ne deluje.
Rešitev je preprosta. Ko prilepimo link moremo biti le pozorni na to, da se le-ta prične z http:// in konča z #. Morebitne „s“ v https:// zbrišemo, kakor tudi karkoli se prikaže za #, pa bomo imeli delujoč link na naše najnovejše slike zadnjih letalskih dosežkov...

Kaj se bo jutri kaj letelo? Rad bi kakšno novo sliko delil s svetom ;-)
http://picasaweb.google.com/tom.pavlic
Tom Pavlič
DJP Kovk Ajdovščina
User avatar
Thomy
jastreb
 
Posts: 364
Joined: Wed Sep 06, 2006 9:14
Location: Koper, Slovenia
Karma: 0

Re: Dodajanje fotk na slo olc

Postby bymanforce » Sat May 14, 2011 22:18

zdravo... a je mogoče kaka rešitev za dodajanje linka do slik pri letu nekoga drugega??... če slikam kolega in bi mu rad prilepu link do svoje picase med njegove komentarje... Če se zbriše tisti ˝S˝ linka sploh ne prilepi...ostane edino varjanta da se prilepi vse, vendar je link neaktiven.

Hvala, LP
Primož
bymanforce
kavka
 
Posts: 21
Joined: Fri May 04, 2007 8:44
Karma: 0

Re: Dodajanje fotk na slo olc

Postby urban » Sun May 15, 2011 22:06

Link lahko dodas v komentar.

bymanforce wrote:Če se zbriše tisti ˝S˝ linka sploh ne prilepi...ostane edino varjanta da se prilepi vse, vendar je link neaktiven.


Kaksen "S"?
User avatar
urban
Site Admin
 
Posts: 105
Joined: Thu Oct 19, 2006 13:00
Location: Nova Gorica
Karma: 1

Re: Dodajanje fotk na slo olc

Postby bymanforce » Sun May 15, 2011 22:31

ta s o katerem tom gor govori httpS.... ce dodam link https... v komentar je neaktiven, ce S zbrisem (http...) pa ga noce prilimat..
primer: http://www.bogvetra.com/cgi-bin/eol.cgi ... &fid=65222
bymanforce
kavka
 
Posts: 21
Joined: Fri May 04, 2007 8:44
Karma: 0

Re: Dodajanje fotk na slo olc

Postby Thomy » Mon May 16, 2011 8:13

Primož:
Stvar je preprosta. Aljoša je imel težave s spam-om (a o tem bo mogoče kaj več sam napisal), zato je začasno onemogočil dodajanje linkov v komentarje. Torej če ne daš “s”-ja ti komentar ne sprejme, če ga pa pustiš pa deluje, saj OLC ne prepozna teksta kot link.
Mislim pa, da si lahko kdorkoli želi videti slike lahko prebere moj zgornji post in prilima pravi URL (naslov) v browser.

LP Tom
Tom Pavlič
DJP Kovk Ajdovščina
User avatar
Thomy
jastreb
 
Posts: 364
Joined: Wed Sep 06, 2006 9:14
Location: Koper, Slovenia
Karma: 0


Return to OLC

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...