Paragliding Slovenia • View topic - Smernice za 2019

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Smernice za 2019

Vse vroče debate na preletaških tekmovanjih. Datumi tekmovanj, doživetja, kar vam je bilo še posebej všeč in kar vas je motilo pri organizaciji. Zaželeni tudi opisi posameznih letov: ste veselo prileteli v cilj ali ste scurili?

Moderators: pgtoni, Iv@nl

Smernice za 2019

Postby škrat » Fri Oct 26, 2018 11:48

Spoštovani kolegi,

Slovenska liga v preletih z jadralnimi padali je bila krepko v zatonu in na poti v pozabo. V zadnjih letih smo opažali pomanjkanje interesa za sodelovanje na tekmovanjih in posledično tudi upad števila organiziranih tekmovanj.

K sreči so se nekateri organizatorji navkljub težkim časom borili in znova prižgali iskrico mladim tekmovalcev in obudili upanje za naslednike velikih imen kot so Jurij Vidic, Marko Novak in še kdo. Na zadnjem velikem tekmovanju, Serial CUP pod vodstvo Gašperja, je bilo kar 30 domačih pilotov - številka, ki si jo že dalj časa prizadevamo.

V upanju, da bomo v sezoni 2019 in naprej še vedno priča vzponu tekmovalnega letenja, se je pod našo krovno organizacijo, Letalsko zvezo Slovenije (LZS), oblikovala delovna skupina. Skupina v sestavi Tilen Ceglar, Jošt Napret, Dušan Durkovič in Dušan Orož bo skušala po svojih najboljših močeh v naslednjih letih vrniti slovensko ligo v zlate čase.

Skupina je bila formirana spomladi 2018 in nekateri rezultati njihovega dela so vidni že danes:
- zahvala Primožu Suši, da ima slovenska liga končno pridih 21. stoletja in imamo ažurne rezultate lige https://comps.sffa.org/event/liga-preleti-2018 . Po vsakem tekmovanju so takoj osveženi tudi rezultati lige.
- Zahvala tudi LZS in podjetju Naviter za oblikovanje mladinske reprezentance. Ekipo sestavlja 10 mladih talentov, ki bi radi tekmovali in se pri tem kar se le da največ naučili od naših reprezentantov. Pod vodstvom Dušana Durkoviča imajo mladi talenti že podporo LZS in podjetja Naviter - kolikor sem obveščen, pa so v vrsti tudi druga podjetja, le potrjena še niso. Ekipca je že izbrana in so že imeli skupne treninge.
- V veliki želji, da razširimo doseg slovenske lige še na druge dele države (in ne samo Primorska regija) se je oblikoval vodič za organizatorje liga tekem http://vodic.sloparaglidingteam.si . Gre za končno pojasnilo zmede katera dokumentacija je potrebna za organizacijo ter kje in po kakšnem postopku društvo dokumente pridobi. Vodič je sicer strogo neformalni dokument, a ponuja ogromno dragocenih informacij, ki bodo še kako uporabne za nove organizatorje. Ves čas organizacije je delovna skupina tudi osebno na voljo z nasveti in usmeritvami.

Zaenkrat le toliko, v vednost, da strici iz ozadja ne spijo pač pa želijo nove obraze in nove terene slovenske lige. Ne rabiš enzota za tekmovanje. Rabiš samo motivacijo in željo po učenju.

O ostalih novostih, idejah in rezultatih ekipe vas bomo obveščali. Vabim pa vas, da se debati pridružite s svojimi idejami in svojimi predlogi - iz ogromnega števila komentarjev in predlogov bomo skušali prebrati vse in najboljšega tudi v največji možni meri upoštevali.
škrat
sokol
 
Posts: 117
Joined: Mon May 26, 2008 9:17
Location: Laško
Karma: 2

Return to Preleti (Cross Country)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...