Paragliding Slovenia • View topic - Sezona 2010 je odprta

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Sezona 2010 je odprta

Vse o XC Ligi Baltazar.

Moderators: damjancr, aljosa

Sezona 2010 je odprta

Postby aljosa » Wed Jan 13, 2010 8:32

Hoj,

Preletaska liga XC Baltazar prehaja v peto sezono. Pravila so enaka kot lani, prav tako prijava in prijavnina (5 EUR, ki se v celoti namenijo za nagrade). Zadnji rok za prijavo je 1. april, prijavnica je tukaj: http://www.bogvetra.com/?p=tek_baltazarregister .
Prijavnino lahko placas tudi pozneje.

Vsi piloti, ki so lani sodelovali, so zaenkrat avtomatsko vkljuceni, po 1. februarju pa bomo podatke precistili, tako da bodo ostali samo tisti, ki se bodo prijavili.

Lani je sodelovalo 75 pilotov, zmagal je Dusan Oroz pred Damjanom Cretnikom in Juretom Kurnikom. Lanski rezultati so na http://www.bogvetra.com/?p=tek_baltarch ... solo09.htm

Uradni pravilnik je tukaj: http://www.bogvetra.com/?p=tek_baltazarprav

lp,
aljosa
Jadralno padalski portal Eol - www.bogvetra.com
User avatar
aljosa
kanja
 
Posts: 260
Joined: Wed Aug 24, 2005 18:16
Karma: 3

Re: Sezona 2010 je odprta

Postby MistyDule » Wed Jan 13, 2010 8:46

:?: mogoče bi blo bolj zanimivo če bi se sezona začela 15.Feburarja :?:
Drugače pa res ne vem zakaj Baltazar spi od 15.9 do 1.1. ?
Lp dusan
go hard and land soft
gsm: 031304543
User avatar
MistyDule
albatros
 
Posts: 817
Joined: Tue Sep 20, 2005 13:03
Location: Vače
Karma: 6

Re: Sezona 2010 je odprta

Postby Turčin » Wed Jan 13, 2010 10:40

Baltazar, ja.
Me hecajo, naj se prijavim. Za nabiranje klubskih točk. Toda bolj ko gledam, večjo zmedo vidim.

Rezultati preteklih let - lepo, ampak mene bi zelo zanimalo, s katerimi in kakšnimi leti so tekmovalci prišli do teh točk. Ne najdem??

Klubski rezultati - lepo, ampak, kako se nabirajo točke za klub: Vsi člani, najboljših stošestintrideset, pet naključno izžrebanih, po navdihu organizatorja, ...?? V pravilih tega ne najdem??

In najlepše od vsega - seznam vzletišč. Trenutno je enostavno izginil, ga ne najdem in ga moram kritizirati na pamet:
Ali veljajo izključno poimensko našteta vzletišča? Če je kdo prijavil "AmbrUžar"(zafrkancija - tako so domačini napisali na neko obcestno tablo), se mu ne šteje?
Smuk in Stražki hrib - zakaj ne tudi Pogorelec vmes med njima?
Zabočevo in cela procesija do Ilirske - zakaj ne Zavrh, kjer se leti 10 x več kot na Zabočevem; kje pa je Krim? Na spodnjem, 50 km! oddaljenem koncu "istega vzletišča oz. skupine" pa ste najbrž pozabili pripisati še Učko,Tribalj, Biokovo in Durmitor?
Primorska? Posočje? Kje so njune meje? Kam med obema spada Lijak, kam Kuuk, Korada? Posočje je navsezadnje severna Primorska, torej se na Kobali štejejo 4 leti, 2 za Posočje in 2 za Primorsko?? Spada Mangrt v Posočje ali nikamor = v Julijce, ki so razen Sorice bela lisa?
Itd., ni časa.

Hvala lepa, me ne bo zraven!

Da ne bom samo "šimfal", kritika mora biti "konstruktivna", so rekli v ranjki partiji: Zakaj ne bi razdelili Slovenije na nek objektiven način, namesto po trenutnem navdihu organizatorjev; naprimer velja Atlas Slovenije, druga izdaja, v katerem vsak par sosednjih strani (npr. 102 + 103) šteje za eno vzletišče. Vseh bo nekaj čez 100 in z vsakega velja en let? Da bodo dobili bolj enakopravne možnosti tudi "ravninci" in se jim ne bo treba voziti po 200 km daleč?

To je težko spraviti s papirja v program. Mogoče druga varianta: Zemljepisne širinske in dolžinske stopinje se razdeli na četrtine - po 15 minut in vsak tako nastali pravokotnik (npr. med 46stop 00min in 46stop 15min ter 14stop 00min in 14stop 15min; spet jih bo približno 100) se šteje za "eno vzletišče". Te podatke OLC menda zna "brati".

Ma, brez veze, spet tratim čas. Imejte se!
Pris: Zakaj sezona ne traja celo leto, kot sicer OLC???
Turčin
kanja
 
Posts: 284
Joined: Wed Dec 06, 2006 12:02
Karma: 0

Re: Sezona 2010 je odprta

Postby aljosa » Wed Jan 13, 2010 15:46

Hojla Turcin,

* Rezultati preteklih let
Rezultati za Baltazarja se izracunavajo sproti za tekoco sezono. Za pretekle sezone se hranijo le koncni rezultati (lestvica), posamezni leti pa ne. Moja ocena je bila, da podrobna zgodovina za nazaj ni tako zanimiva, da bi odtehtala dodatno programiranje. Mogoce sem se motil.

* Klubski rezultati
Klubske tocke so vsota tock najboljsih stirih pilotov kluba. Tole bi res moralo biti v pravilniku, se opravicujem ker manjka. Bom dodal. Prav tako bom dodal spisek vzletisc.

* Seznam vzletisc
Je nastal kot rezultat dogovora med zainteresiranimi piloti. Avtorji baltazarja kljub najboljsi volji ne poznamo vzletisc po vsej sloveniji. Spisek zato vsako leto spreminjamo glede na predloge. Letos ga nismo, ker ni bilo predlogov. Se vedno pa lahko pred zacetkom pomladi kaksno vzletisce dodamo.

Vzletisca se ugotavljajo iz GPS koordinat tracka, ne iz vpisanega imena.

Se o vzletiscih. Tockovanje ala Baltazar (po startih) lahko v praksi deluje le, ce vkljucenih vzletisc ni prevec. Ce bi vkljucili 100 vzletisc, bi na koncu sezone polovica pilotov imela vse mozne tocke, saj bi si vsak kekec lahko poiskal svoj vrticek petih lokalnih startov, in na njih brez truda nabiral tocke. Zato smo marsikateri start morali izpustiti, hkrati pa smo nekatere bliznje zdruzili, da stejejo kot eden. Idealno stevilo vzletisc za kar nabolj zanimivo tekmovanje je tam okrog 20.

lp,
aljosa
Jadralno padalski portal Eol - www.bogvetra.com
User avatar
aljosa
kanja
 
Posts: 260
Joined: Wed Aug 24, 2005 18:16
Karma: 3

Re: Sezona 2010 je odprta

Postby MistyDule » Wed Jan 13, 2010 16:03

Kaj pa razred padal?
Kot vemo se testi razlikujejo in
EN C ni enako LTF 2
Za primer ti lahko dam
Tritona 24 http://www.para-academy.eu/technikdaten ... .php?ID=59
in
Factorja 25 http://www.para-academy.eu/technikdaten ... .php?ID=63

Torej kaj zdej upoštevati (EN, LTF ali stari DHV) ? Oz kako se uvrščajo tista padla, ki imajo samo EN test?
Lp dusan
go hard and land soft
gsm: 031304543
User avatar
MistyDule
albatros
 
Posts: 817
Joined: Tue Sep 20, 2005 13:03
Location: Vače
Karma: 6

Re: Sezona 2010 je odprta

Postby aljosa » Wed Jan 13, 2010 18:00

Hojla Dule,

Ja, zdaj ko je vec testov se je zadeva nekoliko zakomplicirala. Vecino padal se sicer se vedno da enoznacno preslikati v 5 razredov, ekvivalentnih DHV-ju. Tam kjer to ni mogoce, pa ni druge variante kot subjektivna ocena. Triton je tako koncal v razredu 2-3, Factor pa v 2.

lp,
aljosa
Jadralno padalski portal Eol - www.bogvetra.com
User avatar
aljosa
kanja
 
Posts: 260
Joined: Wed Aug 24, 2005 18:16
Karma: 3

Re: Sezona 2010 je odprta

Postby Turčin » Thu Jan 14, 2010 9:58

Kar malo sem se oddahnil, ko vidim, da nisem nergal in tečnaril čisto brez veze(To najbolje obvladam :oops: Žal napišem po kmečko pregrobo, po diplomatsko ne znam.) Bravo Aljoša za hitro reakcijo.
Itak organizator določi pravila po svoji zamisli, kar je normalno in prav. Saj zadeva ni splošnega pomena in velja "vzemi ali pusti" - potrebna je aktivna prijava, kar je tudi prav. Sploh ni nujno, da so pravila logična, je pa najbrž zaželjeno. Gotovo pa morajo biti jasna in nedvoumna.
Zdaj, ko je odpravljena tudi nejasnost Primorska/Posočje, me bo mogoče celo zrajcalo in bom požrl besedo ter se prijavil. :D
Turčin
kanja
 
Posts: 284
Joined: Wed Dec 06, 2006 12:02
Karma: 0


Return to XC liga Baltazar

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /home2/jdr75pdl/public_html/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...