Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja   
6th FAI European Paragliding Accuracy Championship

Vabilo
od igorer, Petek, 07 September 2018 17:36, Komentarji(0), Preberi vse
9th FAI World Paragliding Accuracy Championhip

Koncalo se je 9. FAI Svetovno Prvenstvo v natancnem pristajanju z jadralnimi padali v Albanki, Vlori. Nasa 8 clanska ekipa je bila na Svetovno prvenstvo zelo uspesna, tako posamicno kot tudi ekipno. Posamicno velja cestitat Sluga Matjazu za osvojenu drugo mesto (za prvim je zaostal le 1cm), nov svetovni rekord Antona Svoljsaka s 4 zaporednimi niclami, ter ekipno 6. mesto z omembo, da nam je do brona zmanjkalo vsega 6cm.


V ekipi so bili tokrat:
Matjaz Sluga 2.mesto
Anton Svoljsak 13.mesto
Matjaz Feraric - 29.mesto
Jaka Gorenc - 31.mesto
Rok Preloznik - 39.mesto
Maja Navodnik Preloznik - 119.mesto
Valerija Padejn - 135.mesto


Cestitke celotni ekipi !


Anton Svoljšak ter Matjaž SlugaAnton Svoljsak po svetovnem rekorduNa otvoritviSluga MatjazEkipa
od igorer, Petek, 19 Maj 2017 16:19, Komentarji(0), Preberi vse
Poletite na najboljših lokacijah po svetu

Slovenski startup bstoked.net zeli zagnati spletno platformo, ki bo povezovala pilote jadralnih padal po vsem svetu in jim omogoca, da lahko ponudijo ali se pridruzijo edinstvenim poletom po vsem svetu. 


Za zagon platforme smo prosili mednarodno skupnost jadralnih padalcev, da nam posreduje najbolj zanimive polete iz razlicnih koncev svetu. Organizirani so s strani neodvisnih specialziranih organizatorjev potovanj kot tudi s strani izkusenih lokalni in profesionalnih pilotov. Zaradi tega so ta dozivetja posebej prilagojena pilotom in popolnoma edinstvena. Piloti bodo namrec skozi ta dozivetja odkrivali skrite ali manj znane lokacije in imeli bolj avtenticno  izkusnjo skupaj z lokalnimi piloti jadralnih padal. Sedaj nam lahko pomagate izbrati najboljse polete tudi vi!


Oglejte si izbrane polete in glasujte za svoje najljubse. Z malo srece boste dobili kupon (1x $ 1000, 10 x 100 $)  s katerim boste lahko na teh destinacijah poleteli tudi sami. Glasovanje se zakljuci 28. februarja.


Glasujete lahko tukaj https://paragliding.bstoked.net


bsotked
od Iv@nl, Torek, 14 Februar 2017 10:34, Komentarji(0), Preberi vse
Serial Cup 2016

SerialCUP 


je XC tekmovanje v jadralnem padalstvu, ki se ga lahko udeležijo piloti, ki letijo s serijskimi padali vse do EN-C razreda (EN/LTF A, EN/LTF B, EN/LTF C). Srecanje je primerno za pilote, ki imajo radi prelete, a se želijo na tem podrocju izboljšati in še kaj nauciti. Povabljeni piloti si letos bili: Martin Jovanoski, Michal Gierlach in Tilen Ceglar.


Serial Cup 2016


Vec info na: http://www.serialcup.com/home
od pgmateja, Petek, 16 September 2016 22:17, Komentarji(0), Preberi vse
Red Bull Dolomitenmann 2016

Lienz - 29. Red Bull Dolomitenmann - 10.9.2016:


- ekipa SLO (Rok Bratina, Zlatko Koren, Aleš Boškin, Andrej Bjuklic) na 20. mestu


- ekipa I FEEL SLOVENIA (Kuhar Nejc, Hancic Klemen, Hribovsek Bostjan, Maks Franceskin) na 16. mestu


- ekipa BE XTREME SQUAD (Danilo Simnic, Anze Pristov, Rok Grilc, Rok Bombac) na 67. mestu


Dolomitenmann 2016
od pgmateja, Sobota, 10 September 2016 21:44, Komentarji(0), Preberi vse
Green Challenge Preddvor

NOlimit preizkušnje se je udeležilo 18 pohodnikov. Najuspešnejši je bil Zlatko Koren (padalo BGD Cure), ki je bil najhitrejši v obeh etapah.Green Challenge 2016


Green Challenge 2016


Green Challenge 2016


1. Etapa:  od jezera Crnjava v Preddvoru  do cerkve na Jakobu.


2. Etapa: vzletisce na Potoski gori in cilj  pri cerkvi na Lovrencu.


NOlimit so  sponzorsko podprli  Airdesigen, Triple Seven 777 in Kimfly.

od pgmateja, Torek, 06 September 2016 19:28, Komentarji(0), Preberi vse
BORDAIRLINE Levico Terme 03.-04.September (ITA)

BORDAIRLINE Levico Terme 03.-04.September (ITA)


video: SIMEON KLOKOCOVNIK v cilju


http://www.bordairline.com/index.php/en/competition/results


 
od pgmateja, Nedelja, 04 September 2016 15:54, Komentarji(0), Preberi vse
15. SVETOVNO PRVENSTVO V TEKMOVANJU Z ULTRALAHKIMI LETALI


SPOSTOVANI DONATORJI IN LJUBITELJI LETALSTVA,
priprave na nastop na svetovno prvenstvo so se ze zacele. Vsak nastop na tako prestiznem tekmovanju je povezan z dolocenimi financnimi sredstvi.
Vljudno vas prosiva, da najin nastop na svetovnem prvenstvu podprete z donacijo.


Odlocite se lahko za naslednje donacije:
Imena donatorjev bomo (v skladu z vaso zeljo) objavili na nasi spletni strani.

Vsi donatorji v zahvalo prejmejo pozdravno razglednico s prvenstva!
Donacijo lahko nakažete na TRR Letalskega kluba Aerovizija pri banki Celje: SI56 0600 0010 1168 389
od igorer, Ponedeljek, 06 Junij 2016 13:29, Komentarji(1), Preberi vse
Made in AustraliaVabimo vas na drugo predavanje! Timotej Majdic in Mitja Sustar (a.k.a. Micko Pidalc) bosta predstavila svoj jadralno-padalski dopust na juzni polobli, v Avstraliji.

"S Timom sva v Avstraliji. Zares cudna dezela! Ze ko stopis iz aviona zacutis visoko temperaturo, kar je tu normalno za ta letni cas, ne pa za dva evropejcka ki padeta iz zime v trope. Vsi se vozijo po napacni strani in sedijo na sopotnikovih sedežih. Da ne govorim o velikih zajcih, ki skacejo po dveh nogah in papigah, ki težijo ze zgodaj zjutraj."

To in se vec lahko pricakujemo v nedeljo, 06.03.2016 ob 19:30 uri v Ajdovscini v Hisi mladih na cesti IV. Prekomorske 61 A.
od igorer, Sreda, 24 Februar 2016 11:59, Komentarji(0), Preberi vse
Pot do srebra


Kje? 
V restavraciji Studio Moderna na Litostrojski 52 v Ljubljani. Brezplacno parkiranje za zapornico.

Kdaj? 
V cetrtek, 04.02.2016 s pricetkom ob 18:00. Pred pricetkom ste vsi vabljeni na degustacijo piva!

Pa je zastonj? 
Ni zastonj. Na osebo bomo pobirali 5 eur. Za simbolicni prispevek prejmete dve pivi, prigrizke in zivo glasbo. Kdo lahko pride?
Vabljeni so VSI. Izkuseni padalci, tecajniki in tisti, ki se morda samo spogledujejo z jadralnim padalstvom. Po predavanjih bo odprta debata in druzenje ob zivi glasbi!

Se kaj ni jasno?

Za vsa vprasanja: Mitja Jancic (031 680 533) ali na email: mitjajancic@gmail.com
Dobrodosli vsi!
Ps.: Predstavnike drustev naprosamo, da sporocijo okvirno stevilo udelezencev - zaradi priprave prostora, kuponov ter hrane.
od igorer, Petek, 29 Januar 2016 02:10, Komentarji(0), Preberi vse
World Air Games Dubai 2015


Pricenja se eden najvecjih letalskih spektaklov, na katerem bomo prisotni tudi mi. Poleg jadralnih padalcev (Mojca Pisek in Matjaz Feraric), nas letos zastopa tudi ekipa Balonarjev na celu z Avijem Sornom, modelarji v kategoriji F3P, ter prosti padalci. Vec si lahko ogledate na njihovi uradni starni.
od igorer, Sreda, 25 November 2015 20:32, Komentarji(0), Preberi vse
Kontrolor letenja


Kontrola zracnega prometa Slovenije, d.o.o., Zgornji Brnik 130n, 4210 Brnik - Aerodrom objavlja vec prostih delovnih mest:kontrolor zracnega prometa - zacetnik m/z


Pogoji za zasedbo:  • V. stopnja izobrazbe,

  • aktivno znanje angleskega jezika,

  • znanje uporabe racunalnika.


Od kandidatov se pricakuje:  • samozaupanje (custvena stabilnost),

  • psihofizicna stabilnost,

  • sposobnost hitrega ucenja in odlocanja,

  • nekaznovanost,

  • zdravstvena sposobnost v skladu s Pravilnikom o licenci kontrolorja zracnega prometa (Uradni list RS, št. 7/09).


Kandidati, ki bodo izbrani na podlagi analize vlog, bodo vabljeni na opravljanje testa ustreznosti za ta poklic FEAST, ki bo potekal v angleskem jeziku, testiranje psihofizicnih sposobnosti ter zdravniski pregled. Testiranja kandidatov se bodo izvajala v oktobru 2014.


Z izbranimi kandidati bo pogodba o zaposlitvi sklenjena za dolocen cas 18 mesecev, to je za cas usposabljanja za pridobitev ustreznega dovoljenja za delo. Predvidoma bodo pogodbe o zaposlitvi sklenjene v januarju 2015. Po pridobitvi ustreznega dovoljenja za delo bomo pogodbe o zaposlitvi sklenili za nedolocen cas. Prosta delovna mesta se nahajajo na sedezu podjetja na Zgornjem Brniku ter enotah v Mariboru in Portorozu.


Kandidati naj svoje vloge z zivljenjepisom, dokazilom o izobrazbi ter potrdilom o nekaznovanosti, ki ne sme biti starejse od 30 dni, posljejo najkasneje do 14.9.2014 na elektronski naslov: zaposlitev@sloveniacontrol.si ali postni naslov: Kontrola zracnega prometa Slovenije, d.o.o., Zgornji Brnik 130n, 4210 Brnik - Aerodrom.

od igorer, Četrtek, 11 September 2014 18:12, Komentarji(0), Preberi vse
Aerovizija d.o.o. ponuja ekskluzivne produkte na podrocju aero fotografije in aero snemanja

AeroklikSpostovani! Dovolite, da se vam najprej predstavimo. Aerovizija d.o.o. ponuja ekskluzivne produkte na podrocju aero fotografije in aero snemanja. Z odlicnim znanjem, ki ga premoremo ter vrhunsko opremo, ustvarjamo produkte, ki jih s fotografijo iz tal nikoli ni mogoce doseci. http://www.aerovizija.com/ Ker se zavedamo pomena koncne cene storitev, ki jih ponujamo smo v ta namen razvili novo aplikacijo AEROKLIK www.aeroklik.si katere namen je optimizacija aerosnemanja in s tem nizanja stroskov in tudi koncne cene produktov. ZA VAS SMO PRIPRAVILI AKCIJO, KI TRAJA OD 16.6. DO 30.6.2014! http://aerovizija.com/mailing/15062014/mail-akcija-16-30-junij-FOTO-VIDEO-iz-zraka.html Aero-Panoramska fotografija in video sta nepogresljivi del promocijskega materiala (spletna stran, FB, oglaševanje, turisticne informacije,...) Vas morda zanima?


Lep pozdrav, Domen Grauf
od igorer, Sreda, 18 Junij 2014 15:41, Komentarji(0), Preberi vse
Slovenec Zlatko Koren v vrhu BORDERLINE tekmovanj

V Bad Ausseeju v Avstriji se je 8. in 9. junija odvijalo tekmovanje Bordairline katerega se je udelezil tudi Zlatko Koren, ki je clan kluba KOVK. Zlatko je po lanskem drugem mestu v domacem Tolminu zopet osvojil vec kot odlicno drugo mesto. Njegova jeklena kondicija je bila spet neverjetna, saj je v dnevu in pol prehodil  64 km in preletel 198 km.


Bordairline je tekmovanje, ki vkljucuje kombinacijo jadralnega padalstva in gorskega teka oz. hoje. Tekmovanja te vrste potekajo na Bavarskem ze od leta 2005 naprej (glej www.crossalps.com). Med tekmovanjem si udelezenci sami dolocijo nivo njihove naloge oz. kombinacijo med letenjem in hojo, kar omogoca, da so tovrstna tekmovanje primerna za sirok krog ljubiteljev letenja.


rezultati:


http://www.bordairline.com/pics_docs/bl2014/results_badaussee.pdf


bordaline


 
od Iv@nl, Ponedeljek, 16 Junij 2014 12:02, Komentarji(0), Preberi vse
PGAWC 2014 – TAJSKA

Na prvo tekmo v letosnji sezoni sva se iz Slovenije odpravila samo dva tekmovalca, seveda v zelji po dobrem nastopu in zastopanju slovenskih jadralnih padalcev med svetovno elito. Nasi cilji so bili venomer visoki, tudi tokrat ni bilo drugace. Toda hitro smo spoznali, kaksna je dezela pod upravo vojaske hunte. V obrazlozitev: na uradnih straneh je navedeno vse tako, kot mora biti: razpis, pravila, kvote za nagrade in ostale uradne zadeve, kot jih dolocajo FAI pravilniki. Ko pa prides po 24 urah ali vec na prizorisce tekmovanja, te domacini sicer lepo pozdravijo, udobno namestijo, delezen si se kaksnih pozornosti, odletis trening serijo ter zvecer prisostvujes slovesnemu odprtju in razlagi lokalnih pravil. A takrat se v resnici sele zacne. Najprej izves, da je nagradni fond za zmago zaradi »tezav«, ki so znane samo organizatorjem, prepolovljen. Nato sledi naslednji sok, ko pojasnijo, da tekma ni prijavljena na FAI. Adijo tocke za svetovno lestvico, torej. Edino zadoscenje ti ostane, da se osredotocis na dober rezultat in upas, da bos vsaj med tremi najboljsimi posamezniki ali v ekipni konkurenci. Sicer pa je v prvi vrsti cilj zmagati v skupnem sestevku svetovnega pokala, a do tam je se dolga pot.

Samo tekmovanje je potekalo po pricakovanjih – biti pri vrhu do finalne serije. Takrat pa se je izkazalo, kdo je iz kaksnega testa. Rezultati so pokazali, da slabih pilotov ni veliko, kajti razmere so se iz sekunde v sekundo drasticno spreminjale in vsak je moral prikazati svoje mojstrstvo pri ciljanju »palacinke« ali vsaj kroga. V sklopu tekmovanja smo opravili 350 poletov in pristankov. Na tezkem terenu, ki je visel proti morju, je sonce krojilo usodo marsikaterega tekmovalca, ki ni bil pripravljen na termicni udar. Obenem je tezavnost natancnega pristajanja podvojil se nepredvidljiv veter, ki je sumel med 10 in 25 km/h. Pravi mali rodeo, skratka. Tezavnost terena je nakazalo ze nekaj ponesrecenih startov, ko so piloti koncali med drevesi pod vzletnim mestom. Tudi spektakularen frontalec v prvi seriji, ko so se celice zarile med vrvice d linije, ni vzel poguma kasnejsemu zmagovalcu. Manj spektakularen, a toliko bolj nesrecen je bil padec domacega tekmovalca, ki je v fazi pristajanja prevlekel padalo in ga spravil v full stall. Z priblizno 30m visine je priletel na asfaltirano cesto. Ob padcu si je polomil rebra in hrbtenico. Dogodek nam je jasno dal vedeti: VARNOST NA PRVEM MESTU. zal prepozno.

Zmagovalec je bil znan sele ob pristanku zadnjega tekmovalca, zaradi cesar je bilo tekmovanje super zanimivo. V zadnji seriji sta ga rezultatsko polomila prvo- in drugouvrscena pred finalno serijo, ki sta podlegla tezkim razmeram v finalni seriji in ostala brez stopnick. Po izvedenih 6 serijah je zmagal Jaka Gorenc (SLO) – 36 cm, drugi je bil Darumaka Rajasa (IND) – 39 cm, tretji pa Ma Quang (CHI) – 69 cm.  Ekipno je slavil BEST 4 NIKE - 460cm v balkanski sestavi (Novak Jovan, Djurkovic Goran, Kostic Tamara in Gorenc Jaka). Drugi so bili Thailand 1 - 1304 cm, tretja pa je bila ekipa Thailand 2 - 1447 cm. V zenski konkurenci je bila najboljsa Tamara Kostic iz Srbije - 224 cm, druga Chantika Chaisanuk - 247 cm, tretja pa Surattana Chueykaew - 443 cm, obe s Tajske.

Podelitev je bila po pricakovanjih pompozna, saj organizator le na tak nacin prikrije spodrsljaje med samo izvedbo tekmovanja. Pohvaliti pa moram sodnisko ekipo, ki je svoje delo opravila po pricakovanjih. Vseskozi so bili nevede nadzirani, napak ni bilo. S tem so dokazali napredek v tej disciplini, tudi v organizacijskem smislu. Osebno sem jim cestital za njihovo pozrtvovalno delo na tekmi. Bili so presrecni pohval tekmovalcev. Tudi prevozi so bili ustrezno izvedeni, klima je bila pravi balzam za nase pregrete glave. Naj se omenim, da je tekmovanje potekalo v kraju Sattahip, v vojaski bazi marincev ob obali 160 km juzno od Bangkoka. Zanimivo je dejstvo, da so bili domacini, ki so sodelovali na tekmi, dejansko v vojski zaposleni padalci in njihovi otroci (najmlajsa tekmovalka je stela 15 let), katerim delovni dan vkljucuje letenje in treniranje natancnega pristajanja. Torej smo zmagali v njihovi »dnevni sobi« . Zelo pozitivna plat takih tekmovanj je, ko vidis, koliko ljudi te pozna, sklepas nova poznanstva, druzis se s prijetnimi ljudmi. A ko se vrnes, ugotovis, da je doma res najlepse...


pgawc Thailand 2014
od Iv@nl, Sreda, 14 Maj 2014 23:34, Komentarji(0), Preberi vse
13 Strani 1 2 3 4 5 ... Zadnji »


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...