Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja   
Slovenec Zlatko Koren v vrhu BORDERLINE tekmovanj

V Bad Ausseeju v Avstriji se je 8. in 9. junija odvijalo tekmovanje Bordairline katerega se je udelezil tudi Zlatko Koren, ki je clan kluba KOVK. Zlatko je po lanskem drugem mestu v domacem Tolminu zopet osvojil vec kot odlicno drugo mesto. Njegova jeklena kondicija je bila spet neverjetna, saj je v dnevu in pol prehodil  64 km in preletel 198 km.


Bordairline je tekmovanje, ki vkljucuje kombinacijo jadralnega padalstva in gorskega teka oz. hoje. Tekmovanja te vrste potekajo na Bavarskem ze od leta 2005 naprej (glej www.crossalps.com). Med tekmovanjem si udelezenci sami dolocijo nivo njihove naloge oz. kombinacijo med letenjem in hojo, kar omogoca, da so tovrstna tekmovanje primerna za sirok krog ljubiteljev letenja.


rezultati:


http://www.bordairline.com/pics_docs/bl2014/results_badaussee.pdf


bordaline


 
od Iv@nl, Ponedeljek, 16 Junij 2014 12:02, Komentarji(0), Preberi vse
PGAWC 2014 – TAJSKA

Na prvo tekmo v letosnji sezoni sva se iz Slovenije odpravila samo dva tekmovalca, seveda v zelji po dobrem nastopu in zastopanju slovenskih jadralnih padalcev med svetovno elito. Nasi cilji so bili venomer visoki, tudi tokrat ni bilo drugace. Toda hitro smo spoznali, kaksna je dezela pod upravo vojaske hunte. V obrazlozitev: na uradnih straneh je navedeno vse tako, kot mora biti: razpis, pravila, kvote za nagrade in ostale uradne zadeve, kot jih dolocajo FAI pravilniki. Ko pa prides po 24 urah ali vec na prizorisce tekmovanja, te domacini sicer lepo pozdravijo, udobno namestijo, delezen si se kaksnih pozornosti, odletis trening serijo ter zvecer prisostvujes slovesnemu odprtju in razlagi lokalnih pravil. A takrat se v resnici sele zacne. Najprej izves, da je nagradni fond za zmago zaradi »tezav«, ki so znane samo organizatorjem, prepolovljen. Nato sledi naslednji sok, ko pojasnijo, da tekma ni prijavljena na FAI. Adijo tocke za svetovno lestvico, torej. Edino zadoscenje ti ostane, da se osredotocis na dober rezultat in upas, da bos vsaj med tremi najboljsimi posamezniki ali v ekipni konkurenci. Sicer pa je v prvi vrsti cilj zmagati v skupnem sestevku svetovnega pokala, a do tam je se dolga pot.

Samo tekmovanje je potekalo po pricakovanjih – biti pri vrhu do finalne serije. Takrat pa se je izkazalo, kdo je iz kaksnega testa. Rezultati so pokazali, da slabih pilotov ni veliko, kajti razmere so se iz sekunde v sekundo drasticno spreminjale in vsak je moral prikazati svoje mojstrstvo pri ciljanju »palacinke« ali vsaj kroga. V sklopu tekmovanja smo opravili 350 poletov in pristankov. Na tezkem terenu, ki je visel proti morju, je sonce krojilo usodo marsikaterega tekmovalca, ki ni bil pripravljen na termicni udar. Obenem je tezavnost natancnega pristajanja podvojil se nepredvidljiv veter, ki je sumel med 10 in 25 km/h. Pravi mali rodeo, skratka. Tezavnost terena je nakazalo ze nekaj ponesrecenih startov, ko so piloti koncali med drevesi pod vzletnim mestom. Tudi spektakularen frontalec v prvi seriji, ko so se celice zarile med vrvice d linije, ni vzel poguma kasnejsemu zmagovalcu. Manj spektakularen, a toliko bolj nesrecen je bil padec domacega tekmovalca, ki je v fazi pristajanja prevlekel padalo in ga spravil v full stall. Z priblizno 30m visine je priletel na asfaltirano cesto. Ob padcu si je polomil rebra in hrbtenico. Dogodek nam je jasno dal vedeti: VARNOST NA PRVEM MESTU. zal prepozno.

Zmagovalec je bil znan sele ob pristanku zadnjega tekmovalca, zaradi cesar je bilo tekmovanje super zanimivo. V zadnji seriji sta ga rezultatsko polomila prvo- in drugouvrscena pred finalno serijo, ki sta podlegla tezkim razmeram v finalni seriji in ostala brez stopnick. Po izvedenih 6 serijah je zmagal Jaka Gorenc (SLO) – 36 cm, drugi je bil Darumaka Rajasa (IND) – 39 cm, tretji pa Ma Quang (CHI) – 69 cm.  Ekipno je slavil BEST 4 NIKE - 460cm v balkanski sestavi (Novak Jovan, Djurkovic Goran, Kostic Tamara in Gorenc Jaka). Drugi so bili Thailand 1 - 1304 cm, tretja pa je bila ekipa Thailand 2 - 1447 cm. V zenski konkurenci je bila najboljsa Tamara Kostic iz Srbije - 224 cm, druga Chantika Chaisanuk - 247 cm, tretja pa Surattana Chueykaew - 443 cm, obe s Tajske.

Podelitev je bila po pricakovanjih pompozna, saj organizator le na tak nacin prikrije spodrsljaje med samo izvedbo tekmovanja. Pohvaliti pa moram sodnisko ekipo, ki je svoje delo opravila po pricakovanjih. Vseskozi so bili nevede nadzirani, napak ni bilo. S tem so dokazali napredek v tej disciplini, tudi v organizacijskem smislu. Osebno sem jim cestital za njihovo pozrtvovalno delo na tekmi. Bili so presrecni pohval tekmovalcev. Tudi prevozi so bili ustrezno izvedeni, klima je bila pravi balzam za nase pregrete glave. Naj se omenim, da je tekmovanje potekalo v kraju Sattahip, v vojaski bazi marincev ob obali 160 km juzno od Bangkoka. Zanimivo je dejstvo, da so bili domacini, ki so sodelovali na tekmi, dejansko v vojski zaposleni padalci in njihovi otroci (najmlajsa tekmovalka je stela 15 let), katerim delovni dan vkljucuje letenje in treniranje natancnega pristajanja. Torej smo zmagali v njihovi »dnevni sobi« . Zelo pozitivna plat takih tekmovanj je, ko vidis, koliko ljudi te pozna, sklepas nova poznanstva, druzis se s prijetnimi ljudmi. A ko se vrnes, ugotovis, da je doma res najlepse...


pgawc Thailand 2014
od Iv@nl, Sreda, 14 Maj 2014 23:34, Komentarji(0), Preberi vse
13 FAI World Paragliding Championship


Medtem, ko smo dnevno spremljali RedBull xApls, se je nasa ekipa ze odpravila na Svetovno prvenstvo v Bulgarski Sopot. Nase barve letos zastopajo Vidic Jurij, Oroz Dusan, Gabersek Bojan, Susa Primoz in Ceglar Tilen.


 


Vec o dogajanju si lahko preberete na Facebook strani ali na straneh ZPLS.


 


Naviter


 


Uradna stran tekmovanja pa sta na spodnjem linku:


http://para-sopot2013.com/


http://airtribune.com/pt/13-fai-world-paragliding-championship/info
od igorer, Petek, 19 Julij 2013 18:52, Komentarji(0), Preberi vse
RedBull XAlps 2013

7. Julija v nedeljo ob 11.30 se pricne ze sestic za povrstjo tekmovanje REDBULL XALPS


Red Bull X-Alps, najbolj ekstremno tekmovanje na svetu. Tekmovalo bo 32 sportnikov iz 21 drzav. Njihova naloga je, v cim krajsem casu premostiti okrog 1000 km dolgo pot od Salzburga do Monaka, kajti zmagovalec je tisti, ki prvi pride do cilja. Pot si tekmovalci zacrtajo sami, vendar se morajo zaustaviti na 10. kontrolnih tockah. 


Vec info na http://www.redbullxalps.com/ kjer boste tekmovanje lahko 24ur na dan spremljali v zivo.


V zivo se bo tekmovanje dalo spremljati tudi preko pametnih telefonov https://www.redbullxalps.com/red-bull-mobile.html (povezava do zacetka tekmovanja ne deluje)


redbull xalps


 


 
od Iv@nl, Četrtek, 04 Julij 2013 23:16, Komentarji(0), Preberi vse
Svetovno prvenstvo, Forbes Avstralija (Jadralni zmajarji)

ForbesTakoj po novem letu natancneje 6. januarja se bo v malem mestecu Forbes (New south Wales, Avstralija) pricelo 19. Svetovno prvenstvo v hitrostnih preletih z jadralnimi zmaji. 
Forbes slovi po dolgih disciplinah katere se izvajajo na ravnini. Ravno tukaj so leta 2011 izvedli do sedaj najdaljso disciplino, ki je merila cez 300km. 


Za start se zaradi ravnine uporablja posebna ultralahka letala, ki pilote potegnejo v zrak, tako kot to vidimo pri jadralnih avionih (video) V Avstralijo potujeta tudi dva slovenska pilota in sicer Primoz Gricar (LET Skofja Loka) in Matjaz Klemencic (DPL Posocje).


Linki do dogajanja:


Uradna stran tekmovanja


Matjazev blog


Corinna`s sky


Jamie Shelden


Jochen Zeischka


 


 
od MRX, Torek, 18 December 2012 15:26, Komentarji(0), Preberi vse
Svetovno prvenstvo Sigillo (Italija) Jadralni zmajarji


klemencicPo svetovnem prvenstvu v Franciji leta 2009 in evropskem prvenstvu leta 2010 v spaniji, se zmajarji podajajo na novo FAI 1 tekmovanje in sicer svetovno prvenstvo v hitrostnih preletih z jadralnimi zmaji v Italijo natancneje, malo vasico Sigillo ob vznozju gore Monte Cucco.


Sigillo ima ze bogato zgodovino tekmovanj svetovnega ranga, saj so tam zmajarji imeli svetovno prvenstvo leta 1999, punce in trdokrilci pa so tam tekmovali leta 2008.


Ekipo sestavljaja 6 pilotov Slovenije in sicer:


Primoz Gricar (ze pol leta vodilni na FAI lestvici)


Franc Peternel


Matjaz Klemencic


Alan Sattler


Iztok Jarc


Frim Joze


Po zelo dobri ekipni uvrstitvi ekipe v Bassano del Grappa (2. Mesto) se ekipa nadeja dobrih rezultatov tudi na tem prvenstvu, seveda pa se pricakuje kaksna dobra uvrstitev tudi posameznikov saj so pretekle tekme pokazale dobro formo nekaterih tekmovalcev. Tako kot je postala praksa na vseh velikih tekmovanjih si boste lahko tudi to tekmo ogledali preko Live tracking sistema


Uradna stran tekmovanja http://www.cucco2011.org


Matjaz Klemencic bo s tekme porocal na http://www.klemencicmatjaz.blogspot.com


Cucco je eden redkih startov na svetu kjer zmajarji lahko pristanejo nazaj na start


http://www.youtube.com/watch?v=DyogiIWs6vs

od Iv@nl, Ponedeljek, 18 Julij 2011 11:45, Komentarji(0), Preberi vse
Trojna zmaga pikašev

pgawc winnersPrejsnji konec tedna so sezono zakljucili preletasi, danes pa se jadralni padalci v tocnosti pristajanja. Prav tako zelo uspesno, saj je zmago v skupnem sestevku slavil Matjaz Feraric.

Zaradi napovedanega premocnega vetra, je odpadla finalna serija, v avstrijskem Stubaiu, kjer   je tekmovalo 52 tekmovalcev iz 14 drzav. Na zelo izenaceni tekmi je po petih serijah, vso konkurenco premagal Makedonec Martin Jovanoski z 8 kazenskimi cm, drugi je bil Slovenec Rafael Kerin z 11cm in tretji Japonec Tageshige Yamaja z 16cm. Ekipno tekmo so prepricljivo dobili clani ekipe Yagababa Slovenija , pred Best for Nike iz Srbije in Kanjo iz Slovenije.

V skupnem sestevku sezone je po tekmah v Batu – Indonezija, Trakoscan – Hrvaska, Sarajevo – BIH in Stubai – Avstrija, med 174 tekmovalci iz 26 drzav prepricljivo slavil Matjaz Feraric, ki je v 22 serijah zbral 29 kazenskih cm, slovenski uspeh sta dopolnila, Tone Svoljsak na drugem mestu, ki je zbral 130cm in Jaka Gorenc na tretjem 144cm, v prvi deseterici so prevladovali se tekmovalci iz Indonezije in Srbije.

V ekipnem tekmovanju, je med 29 ekipami prav tako prepricljivo slavila ekipa Yagababa (Matjaz Feraric, Rafael Kerin, Zdravko Kumer, Dragan Popov in Yudha Wahyu), ki jo sestavljajo Korosci, pomagata pa jim se Srb in Indonezijec in je zbrala 604cm, drugi so bili Best for Nike z 1770cm in tretji Kanja z  2428cm.


Vec na www.pgawc.org
od Matjaz Feraric, Petek, 03 September 2010 11:28, Komentarji(0), Preberi vse
Primož Suša nov dražvni prvak v preletih

Slovenian Open 2010Na nedavno kon?anem dražvnem prvenstvu v preletih z jadralnimi padali, ki ga je zaznamovalo prestavitev oz Krvavca na Kobalo, zaradi že znanim razlogov na direktoratu. Navkjub vsemu je organizator KJP krokar, v ne najboljših vermenskih razmerah z muko le uspel izpeljati pet tekmovalnih dni. Razlike med tekmovalci so bile izredno majhne, tako je na koncu s pi?limi dvema to?kama naskoka slavil Vrhni?an Primož Suša (Gin), pred Vali? Aljažem (Niviuk), ter sotrpinom v klubu Vidic Jurijem (Ozone).


V ekipni konkurenci so z  velikim naskokom lovoriko odnesli Vrhni?ani, ki so skozi celotno tekmovanje diktirali visok nivo letenja.


V ženski konkurenci (letos žal le dve tekmovalki), pa je zmagala Martina centa (I), pred našo Brigito Plemenitaš.


Ve? novic in rezultate si lahko preberete na strani Krokarjev.
od igorer, Petek, 03 September 2010 11:28, Komentarji(0), Preberi vse
Evropsko prvenstvo v natan?nem pristajanju

sloreprezentanca pgawcV Turškem Eskishehiru se jutri za?ne Evropsko prvenstvo jadralnih padalcev v natan?nem pristajanju. ?lani reprezentance so Matjaž Ferari? in Rafael Kerin iz kluba ?uk Dravograd, Jaka in Dušan Gorenc iz Kanje Dolenjske Toplice in Tone Svoljšak iz Škofje loke. Žal zaradi poškodbe na enem od zadnjih treningov na tekmovanje ni odšla edina ženska predstavnica, Mojca Pišek iz Ptuja.Ekipa brani bron s prejšnjega prvenstva, Matjaž Ferari? pa naslov evropskega prvaka.


Uradna spletna stran: http://www.pgeuropean2010turkiye.com
od Iv@nl, Nedelja, 25 Julij 2010 14:43, Komentarji(0), Preberi vse
Evropsko prvenstvo (Agér, Španija) Jadralni zmajarji

Matjaž Kleme?i?Cez slab teden, od 8. Pa do 24. julija se bo v Španiji, natan?neje v vasi Agér odvijalo 17. evropsko prvenstvo v hitrostnih preletih z jadralnimi zmaji.

 

Agér je vecini dobro znan teren, kjer so se že zvrstile tekme FAI 1 nivoja, gostili so tudi že PWC, letos pa bodo za 14 dni tam zakraljevali jadralni zmajarji.

 

S Slovenije se bo na pot podaja zasedba 4 pilotov, kateri bodo zastopali slovenske barve pod španskim nebom.

- Alan Sattler
- Franc Peternel
- Matjaž Klemencic
- Stanislav Galovec
- Primož Gricar

Za spletno spremljanje tekmovanja bomo poskrbeli na blogu (Ne zamerite angleš?ini, globalizacija):

www.klemencicmatjaz.blogspot.com

Stanko, se bo potrudil za pisanje reportov na www.sffa.org

Uradna doma?a stran tekmovanja www.ager2010.com

Ostali blogi:

http://naughtylawyertravels.blogspot.com/

http://corinnaflies.blogspot.com/

http://jonnydurand.blogspot.com/
od MRX, Nedelja, 04 Julij 2010 13:09, Komentarji(0), Preberi vse
Evropsko prvenstvo

Abtenau podelitev najboljšihAbtenau (Austria) – 5.Junij 2010. Koncalo se je Evropsko prvenstvo jadralnih padalcev v preletih. Prvenstvo je možno krojilo vreme, tako je organizatorju v 14 dneh uspelo izpeljati le tri regularne discipline. Navkljub vsemu, pa gredo letos organizatorju številne pohvale, saj je upeljal, kar nekaj novosti, ki so požele veliko hvale, predvsem gre tukaj omeniti sprotno spremljanje tekmovanja preko Google Earth aplikacije.


  Izpeljane so bile tri discipline v dolžini 51,5 km, 62 km in 134, 3 km, ki jih je na koncu najbolje odpeljal stari macek tega športa, Italijan Luca Donini (Ozone). Na drugo mesto se je uvrstil domacin Schalber Alex (Ozone) pred Poljakom Luckos Rafalom (Ozone). Sicer pa v konkurenci 143 pilotov iz vecine Evropskih držav, niso zaostajali niti naši, tako se je najbolje, na odlicno peto mesto, uvrstil Valic Aljaž (Niviuk), 12. mesto je osvojil Vidic Jurij (Ozone), 24. Valic Urban (Niviuk), 39. Prevc Gašper (Mac Para) ter na 59. Primož Suša (Gin Gliders). Še bolje pa so se naši uvrstili v ekipnem delu, kjer so iz stopnick za picli dve tocki izrinili Francoze. Sicer pa so Evropski prvaki postali Italijani pred Avstrijci.


V ženski konkurenci pa tokrat žal, zaradi poškodbe pred samim prvenstvom, nismo imeli ženske predstavnice, med katerimi pa je tudi tokrat najviše stala cehinja Petra Slivova, pred Eliso Houdry ( FRA) ter Kuhnová Renáta (Ceška).


Igor Eržen
od igorer, Sobota, 12 Junij 2010 11:02, Komentarji(0), Preberi vse
Svetovni pokal v natan?nem pristajanju

pgawc winnerKon?ana je prva letošnja tekma Svetovnega pokala jadralnih padalcev v natan?nem pristajanju. Nova serija tekmovanj se je za?ela v Indoneziji v mestu Batu. Udeležilo se ga je rekordnih 82 tekmovalcev iz 14 držav.


Zelo zanimivo tekmo, ki je šele v šest finalni seriji prinesla zmagovalca je spremljalo tudi veliko število gledalcev, kar še posebej razveseljuje. Pred finalno serijo je bila razlika med vode?ima 5cm in ker sta si oba privoš?ila le minimalno napako 1cm, je prvi letošnji zmagovalec, Matjaž Ferari? (Slovenija) 8cm, pred Quiang Sheng Guangom (Kitajska) 13cm in Seadom Franca (?rna Gora) 45 cm. Za njimi so se zvrstili trije doma?ini z enakim rezultatom (75 cm).


V ženski konkurenci je najbolje pristajala Milica Bicanin Srbija, pred doma?inko Ifa Kurniawata in Kitajko Ye Lei. Med ekipami je slavila Yagababa Slovenija 534cm pred Garudo iz Indonezije 1160 cm in Kanjo Slovenija 1336 cm.

Organizatorji so se res izkazali in postavili nove standarde za kvalitetno izvedbo tekmovanja.

Naslednja tekma svetovnega pokala je prve dni avgusta na Hrvaškem Trakoš?anu, kjer je bilo lansko svetovno prvenstvo.


Rezultate in ve? o svetovnem pokalu si lahko preberete tukaj >>>
od Iv@nl, Ponedeljek, 07 Junij 2010 12:40, Komentarji(0), Preberi vse
Zbogom, Atlantis

V?eraj ob 14.48 uri po srednjeevropskem ?asu je v Kennedyjevem vesoljskem centru na Floridi pristal raketoplan Atlantis, ki je s tem postal prvi upokojeni raketoplan.

Pred?asno sta bila zaradi nesre? izgubljena Challenger in Columbia, preostala Discovery in Endeavour pa imata še vsak eno misijo. Prvi bo poletel in se upokojil Discovery, novembra pa bo na zadnjo pot odletel še Endeavour.V okviru misije STS-132 je Atlantis na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS) med drugim ponesel ruski raziskovalni modul Rasvet in robotsko roko. Poleg tega so astronavti med misijo izvedli še dva eksperimenta, in sicer Micro-2, kjer so za Rensselaer Polytechnic Institute raziskovali biofilme bakterije, in Hypersole, ki preu?uje nenadne spremembe ob?utljivosti kože, o katerih poro?ajo nekateri astronavti.V 25 letih obratovanja je Atlantis prepotoval skoraj 200 milijonov kilometrov, kar bi zadoš?alo za pot do Sonca. V vesolje je poletel 32-krat in v orbiti skupno prebil dobrih devet mesecev. De jure upokojitev pa še ne pomeni, da gre Atlantis takoj v razrez za staro železo. Pripravili ga bodo, kakor da bo ponovno poletel v vesolje, saj je predviden kot rezervno plovilo za povsem zadnjo misijo Endeavourja STS-134 novembra, ?e se astronavtom primeri kakšna nesre?a, ki bi jim onemogo?ila povratek z njihovim plovilom.<object width="296" height="296" data="http://www.youtube.com/v/CmJqcZe0cR0" type="application/x-shockwave-flash">od igorer, Četrtek, 27 Maj 2010 15:28, Komentarji(0), Preberi vse
PWC - Brazilija


V soboto 10.4.2010 se je v Brazilskem Pocos de Caldas-u kon?ala prva tekma Svetovnega pokala v letenju z jadralnimi  padali. Slovenci smo z malo števil?no 4 ?lansko ekipo zopet dosegli vrhunski rezultat.

Ekipno je Slovenija osvojila 1. mesto pred drugo uvrš?enimi Francozi z mogo?no 22 ?lansko  ekipo, tretje mesto pa so zasedli Švicarji.

Posami?no je zmago slavil Urban Vali? klub MasterCard’Kovk  Slovenija, pred drugouvrscenim Južno Afri?anom Russell Achterberberg'om, na tretjem mesto pa Aljaž Vali? klub MasterCard'Kovk. Primož Suša klub KLV Vrhnika je z skupnim 9. mestom veliko prispeval zmagi Slovenije, Klemen Peljhan klub KJP Krokar pa je zasedel 50 mesto med 130 tekmovalci.

Svetovni pokal v Braziliji je potekal v slabih vremenski pogojih tako, da so bili izpeljani samo dve tekmi. Cilja prve tekme ni dosegel nobeden od udeležencev tekmovanja, zaradi prešibkih termi?nih pogojev. Druga tekma pa je bila izpeljana v celoti, cilj 63km dolge dirke je doseglo ve? kot 80 pilotov. Zmagovalec druge dirke je bil Aljaž Vali?, ki si je veliko prednost pridobil že na samem za?etku tekme z solisti?nem pobegom in nato s takti?nim letenjem prednost obdržal do konca tekme.


S doseženimi rezultati je Slovenska ekipa ve? kot uspešno za?ela tekmovalno sezono, naslednja in najpomembnejša tekma pa bo Evropsko prvenstvo v Avstriji konec maja.
od igorer, Ponedeljek, 12 April 2010 16:44, Komentarji(0), Preberi vse
WARM (C)UP FESTIVAL - DAN ZPLS


Tudi letos vas ob za?etku nove sezone vabimo na festival prostega letenja, ki se bo odvijal v soboto in nedeljo 7 in 8. marca na Lijaku. Festival smo poimenovali s pomenljivim imenom WARM (C)UP, saj bo za ve?ino obiskovalcev pomenil ogrevanje in pripravo za novo sezono, zaznamovala pa ga bodo tekmovanja v razli?nih panogah in disciplinah prostega letenja. Na sejmu opreme se bo predstavila ve?ina prodajalcev opreme v Sloveniji, možni bodo testni leti z demo padali, utrip dogajanju pa bo dajal pester spremljevalni program.

VE? O FESTIVALU NA <!-- m -->http://www.slo-paragliding.com/festival/<!-- m -->
od prevc, Sreda, 24 Februar 2010 20:50, Komentarji(1), Preberi vse
13 Strani 1 2 3 4 5 6 ... Zadnji »


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...