Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja   
Konèana sezona svetovnega pokala v hitrostnih preletih 2008

Aljaž Valiè V brazilskem mestu Castelo se je v soboto z odliènimi slovenskimi uvrstitvami na zadnji preizkušnji konèal svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali. Na zadnji preizkušnji je bilo kar pet slovenskih pilotov med deseterico, a kljub temu rezultat za veèino naših pilotov ni zadostoval za kakšne odmevnejše dosežke v skupni razvrstitvi. Najbolje se je v Braziliji s skupnim tretjim mestom znašel Urban Valiè in se tako tudi na skupni lestvici svetovnega pokala povzpel na nehvaležno, ampak vseeno zelo dobro èetrto mesto.

Brazilska serija tekem za svetovni pokal je štela rekordnih, sedem zaporednih letalnih dnevov, a pravih dirk je bilo bore malo, je ocenil Gašper Prevc, ki je na koncu pristal na 30. mestu. Vidnejši uspeh sta dosegla le  brata Valiè s tretjim in enajstim mestom, medtem ko se ostali èlani reprezentance niso uvrstili med petnajsterico. V ekipni razvrstitvi v Braziliji je slovenska reprezentanca dosegla tretje mesto.

Brazilija je že kar nekaj let znana po organizaciji svetovnih pokalov, vendar razmere so bile tokrat povsem drugaène - bolj rjava pokrajina zaradi drugega letnega èasa, kot pred dvema letoma, ko je bilo vse zeleno. Termika je bila po poroèanju Primoža Podobnika moènejsa, bilo pa je tudi precej veè vetra.

Po prvi preizkušnji letošnjega pokala, ki je bil v zaèetku maja v italijanskem mestu Poggio Bustone, so naši reprezentanti napovedali hud boj, saj sta Urban in Primož osvojila dvojno zmago, Gašper pa je tedaj osvojil peto mesto. Urban je s tem rezultatom zasedel tudi prvo mesto v skupni razvrstitvi.

Svetovni pokal se je nadaljeval v Švici, Španiji in Bolgariji, naši fantje pa so leteli s porezanimi krili, saj so rezultati v skupnem seštevku šli le še navzdol. Po zadnji preizkušnji se je na sreèo zgodba nekoliko obrnila in tako imamo z Urbanom na èetrtem mestu, Gašperjem na devetem in Aljažem na trinajstem mestu med prvo petnajsterico kar tri uvrstitve. Rezultate, ki jih zadnja leta dosegajo naši fantje, pa so vseeno vrhunski in potrjujejo dobro formo naših tekmovalcev, mogoèe jim manjka malo sreèe in veè izkušenj, ki pa si jih z leti pridobivajo. Svetovni pokal je sicer dobil Švicar Andy Aebi pred Francozom Jeanom Marcom Caronom in svojim rojakom Stefanom Schmokerjem.


V ženski konkurenci se je ponovila lanska zgodba: svetovni pokal je dobila Švicarka Anja Kroll, druga je Nemka Ewa Wisnierska, tretja pa Japonka Keiko Hiraki.


od Iv@nl, Nedelja, 05 Oktober 2008 15:51, Komentarji(0), Preberi vse
Svetovni pokal Ošven - Paragliding accuracy

ošvenV soboto èetrtega oktobra je na Ošvenu predzanja tekma letošnjega svetovnega pokala v natanènem pristajanju z jadralnimi padali. Tekmovanje je kategorije FAI2 in se bo z uradnim treningom prièelo v petek. Na ta dan bodo potekale od osemnajste do devetnajste trideset zveèer tudi uradne prijave na tekmovanje.

Po štirih preizkušnjah v svetovnem pokalu od 62 uvršèenih pilotov z 238 toèkami trenutno vodi Martin Jovanoski iz Makedonije,na drugem mestu je Metodi Metodiev iz Bolgarije 210 toèk, na tretjem mestu pa je Matjaž Ferariè iz Slovenije z 190. toèkami. Med deseterico najboljših so še trije slovenski tekmovalci: Dušan gorenc, ki zaseda èetrto mesto, sledi mu Anton Svoljšak na sedmem in Rafael Kerin na osmem mestu.

Vabljeni na ogled tekmovanja ali pa sodelovanje na tekmovanju. Podrobnosti dobite na http://www.pgawc.org/
od Iv@nl, Četrtek, 02 Oktober 2008 11:47, Komentarji(0), Preberi vse
Castelo Brazil

castello V soboto 27.09.2008 se je v Brazilskem mestu Castelo prièela finalna tekma za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.

Na tekmovanje je prijavljenih 120 pilotov iz veè kot 20 držav. Slovenske barve bo zastopalo kar 6 èlanov reprezentance : Urban in Aljaž Valiè ter Stojan Kranjc (Kovk Ajdovšèina) , Primož Podobnik (Polet nova gorica), Primož Suša (KL Vrhnika) ter Gašper Prevc (Krokar Železniki).

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je med Slovenci trenutno najuspešnejši Urban Valiè, ki zaseda osmo mesto, sledi mu Primož Podobnik na 11. mestu, mesto nižje a še vedno v svetovnem vrhu pa je Gašper Prevc na 12. mestu. Med dvajseterico najboljših je še Aljaž Valiè, ki zaseda 19. mesto.

Po ne tako uspešni letošnji sezoni v svetovnem pokalu, naši tekmovalci dosegajo odliène rezultate na FAI svetovni lestvici , kjer s 415.7 toèk vodi Francoz Jean-marc Caron, tik za njim, z zaostankom samo 4.1 toèke je uvršèen Gašper Prevc na tretjem mestu z 404.5 toèk pa je Urban Valiè. Med deseterico najboljših pa sta še dva slovenska pilota: Primož Podobnik na osmem in Aljaž Valiè na desetem mestu. Z dobrim letenjem v Braziliji se rezultati tudi na tej lestvici lahko še kar precej spremenijo. Držimo pesti za Gašperja in Urbana, da prevzameta dvojno vodstvo na FAi lestvici.

Rezultate in poroèila iz Brazilije boste lahko spremljali na uradni strani svetovnega pokala http://new.pwca.org .od Iv@nl, Nedelja, 28 September 2008 23:27, Komentarji(0), Preberi vse
Zimska liga

 Pred nami je nova sezona zimske lige, ki gre na višji nivo! Tekmovanja bodo uradna in pod FAI, liga se bo imenovala PARAGLIDING WINTER CUP in bo sestavljena iz 3 vikend tekem z rezervnimi termini in 3-dnevnega finala.

Veè o letošnjem tekmovanju si lahko preberete TUKAJ !
od Iv@nl, Četrtek, 25 September 2008 15:16, Komentarji(0), Preberi vse
OLC tekmovanja

Petnajstega septembra se je zakljuèila sezona OLC tekmovanj.

Zmagovalci kategorije XC Slovenija (slo piloti, štejejo tudi leti izven Slovenije):

1. Peter Šèuka (Volta)
2. Jure Kurnik (JPK Kriška Gora)
3. Robi Dolnièar (Polet Kamnik)

Med klubi pa:
1. JPK Kriška Gora
2. Kovk
3. Pac-klub

V kategoriji XC Slovenski starti so bili najboljši:
1. Jure Kurnik (JPK Kriška Gora)
2. Robi Dolnièar (Polet Kamnik)
3. Pavel Kante (Kovk)

Tudi v XC ligi Baltazar je bilo letos napeto vse do konca, in tudi tokrat je zmagovalca doloèil fotofiniš. Preseneèenje je pripravil Uroš, ki je prevzel prvo mesto v zadnjem dnevu tekmovanja, ko je prijavil nekaj dni star let s Pernic.

Zmagovalne stopnièke solo:
1. Uroš Bergant - JPK Kriška Gora
2. Dušan Orož - Lintvar racing team
3. Jožef Rabiè - Tièi Buzet

Med klubi pa so bili najboljši:
1. JPK Kriška Gora
2. Lintvar racing team
3. Metulj Rimske T.

Zmagovalcem èestitke, vsi skupaj pa vabljeni na zakljuèni žur s podelitvijo nagrad, ki bo kot vsako leto nekje oktobra ali novembra. Podrobnosti sledijo. Veè o OLC tekmovanjih na OLC Slovenija
od Aljosa, Petek, 19 September 2008 10:42, Komentarji(0), Preberi vse
Državno prvenstvo v natanènem pristajanju

V soboto se je na Hotavljah odvijalo državno prvenstvo v natanènem pristajanju, ki pa ga je zaustavilo slabo vreme.

 Društvo letalcev Kragulj iz Sovodnja je letos organiziralo državno prvenstvo v natanènem pristajanju. Tekmovanje je bilo predvideno za soboto in nedeljo, vendar je organizator že v petek zveèer sporoèil, da sobotni dan odpate. Optimistièno so èakali na nedeljo, ker je vremenska napoved kazala malo bolje.

Tako se je tudi zgodilo; v nedeljo zjutraj se je zaèela prva serija, ki so jo brez težav izpeljali. Izpeljajli so tudi drugo serijo, vendar se je proti koncu serije veter že jaèal. Tako so prièeli s tretjo serijo ampak jo je èisto pri koncu organizator zaradi premoènega vetra prekinil. Na štartnem mestu so ostali samo štirje tekmovalci, kar pa ni zadostovalo za proglasitev državnega prvaka. Za regularnost prvenstva so namreè potrebne vsaj tri regularne serije.

Organizator se je pri organizaciji tekmovanja zelo potrudil vendar pa mu vreme ni bilo naklonjeno. Državnega prvaka v tej disciplino tako letos ni.

Tekmovanje je veljalo kot tekma društva Kragulj z naslednjimi uvrstitvami: 1. mesto Nejc Žerdoner 2. in 3. mesto pa sta si delila Rafael Kerin in Matjaž Ferariè.od Iv@nl, Torek, 16 September 2008 00:57, Komentarji(0), Preberi vse
Državno prvenstvo v toènosti pristajanja

slajkaTrinajstega in štirinajstega septembra se bo v organizaciji kluba Kragulj na Hotavljah v Poljanski dolini odvijalo državno prvenstvo v toènosti pristajanja z jadralnimi padali.

Prijave na tekmovanje in žrebanje startnih številk se bo prièelo ob sedmi uri zjutraj in bo trajalo vse do osme ure. Prvi tekmovalci se bodo nato iz štartnega mesta Slajka pognali ob 8:30. Tekmovanje bo trajalo dva dni in prvi dan bo ob ugodnih vremenskih pogojih potekalo vse do mraka.

Drugi tekmovalni dan se priène ob 9:00 in bo trajal do 13:00, ob 14:00 pa bo razglasitev rezultatov.

Tekmovanje bo potekalo po pravilniku PKPGA pri LZS za tekmovalno leto 2008. Tekmovanje ni prijavljeno na FAI in tekmovalci tako ne bodo dobili toèk v mednarodnem seštevku v tej disciplini.

Vse podatke in ostala vprašanja pa dobite na forumu .
od Iv@nl, Torek, 09 September 2008 17:25, Komentarji(0), Preberi vse
Urban ubranil naslov

dpDanes se je zakljuèilo osemnajsto odprto državno prvenstvo, ki se je odvijalo na Kobariškem Stolu. V zelo moèni konkurenci smo tako po težkem in napornem tekmovalnem tednu, ki je zajemal kar šest hitrostnih preizkušenj, dobili novega državnega prvaka: Urbana Valièa (Kovk Ajdovšèina), ki je ubranil lanskoletni naslov.

Elitni tekmovalci, ki nastopajo tudi v svetovnem pokalu, so že na uvodni preizkušnji pokazali, da bo boj za vrh zelo tesen. Tako je bil do petkove preizkušnje v moènem vodstvu Urban Valiè in vse je kazalo na to, da bo ubranil lanskoletni naslov. Toda na predzadnji preizkušnji, ki je bila dolga preko 80 km, so se rezultati povsem spremenili. Po solidnem letenju skozi ves teden in odlièno odpeljani petkovi disciplini je na vodilnem mestu pristal Primož Podobnik (Polet Nova Gorica). Na zadnji preizkušnji pa je Urban zbral dovolj toèk in tako osvojil prestižni naslov državnega prvaka. Podobnik, državni prvak leta 2005, je pristal na drugem mestu, na tretje pa se je uvrstil Jurij Vidic (Klub letalcev Vrhnika), prvak iz leta 2002.

Na tekmovanju je bilo prijavljenih preko 200 pilotov, vendar jih je zaradi omejitve nastopilo le 130. Organizatorju je bilo vreme zelo naklonjeno, saj mu je uspelo izpeljati kar šest veljavnih preizkušenj. Izjema je bil le ponedeljek, ko je bila preizkušnja prekinjena zaradi manjše nesreèe, ki se je pripetila enemu od pilotov netekmovalcev takoj po štartu.


Tudi na splošno je bilo tekmovanje organizacijsko odlièno izpeljano, "organizaciji bi lahko dali èisto petko" nam je zaupal eden od tekmovalcev.

Kot pisci naših novic na portalu in za razliène medije v Sloveniji tudi mi izrekamo pohvale za odlièno in sprotno informiranje o dogajanju na tekmovanju.

od Iv@nl, Sobota, 30 Avgust 2008 22:03, Komentarji(0), Preberi vse
Pika tekma v Kisovcu

V soboto 30.08.2008 se bo v Kisovcu odvijalo tekmovanje v natanènem pristajanju z jadralnimi padali.

Tekmovanje bo potekalo od osme ure zjutraj dalje.
Vabljeni so vsi pikaši, ki jih zanima lepa tekma s piknikom, za prevoz ter hrano je poskrbljeno, startnin ter ostalih stroškov ni.

Kontaktna oseba: Robi, telefon 031-391-121 .od Iv@nl, Petek, 22 Avgust 2008 12:40, Komentarji(1), Preberi vse
Državno prvenstvo v hitrostnih preletih

dpKot verjetno že veste, se bo konec tedna zaèelo 18. odprto državno prvenstvo Slovenije v preletih z jadralnimi padali. Vse se bo dogajalo v Kobaridu, ki je že kar nekaj let znan kot en najboljših krajev za tovrstni šport v Sloveniji. Po letih 1999 in 2005, ko je Kobarid že gostil prvenstvo Slovenije so se letos organizatorji, društvo Adrenalin, odloèili, da se še posebej potrudijo in organizacijo državnega prvenstva dvignejo na višji nivo.

Prvenstvo se zaène v soboto 23. avgusta s prijavami in bo trajalo cel teden do 30. avgusta z zakljuèno prireditvijo.

Veè informacij dobite na: http://www.sloopen2008.si

Tekmovalni » office«  bo v baru Teja, ki se nahaja ob samem vstopu v Kobarid. Lokacija je izvrstna, saj bo v èasu prvenstva poleg dovolj velikega in varnega pristanka poskrbljeno tudi za velik parkirni prostor za vse udeležence, ki jih gotovo ne bo malo saj je potrjenih že skoraj vseh 130 tekmovalcev.

Nenazadnje pa so nam v Teja baru, ki je med drugim tudi sponzor tekmovanja, zagotovili da bo pri njih mogoèe tudi pogasiti žejo vseh žejnih grl!

Na isti lokaciji bodo tudi prireditve, ki so naèrtovane v sklopu samega prvenstva: otvoritev in zakljuèna prireditev, koncerti,…

V èasu prvenstva bo organiziranih kar nekaj »partijev« za tekmovalce. Naj omenim že tradicionalni »polenta party« v Drežnici, »Teja Party« v Kobaridu pa »party« v Kampu Nadiža v Podbeli, da pa ne izdamo vsega pripravljamo tudi nekaj preseneèenj.

Seveda, da ne pozabimo omeniti, štartali bomo iz Kobariškega Stola. Sam štart je dovolj velik, da lahko naenkrat štarta èez 140 pilotov. V sklopu tekmovanja pa bo seveda organiziran tudi  prevoz na štart. Za vse tiste pilote, ki se tekmovanja ne bodo udeležili pa bi vseeno radi leteli z » nami«, bo organizator poskrbel tudi za njih. Prevoz bo možen vsak letalni dan okrog 11.00 ure izpred bara Teja . Torej vabljeni vsi piloti!

Sicer pa bo organizator tudi napisal nekakšen vsakodnevni »report«, katerega boste lahko prebrali na naših straneh www.sloopen2008.si   in na www.sffa.org . Vsi tisti, ki se prireditve ne boste mogli udeležiti, boste prav tako na tekoèem kaj se v Kobaridu dogaja.

Torej pridite in si oglejte letošnjo najveèjo in najmnožiènejšo prireditev v jadralnem padalstvu pri nas!

od Iv@nl, Nedelja, 17 Avgust 2008 23:48, Komentarji(0), Preberi vse
Tolmin OPEN 2008


Državno zmajersko prvenstvo je konèano. Tekmovanje je potekalo v Tolminu. Izpeljali so tri taske v katerih se je najbolje znašel  Primož Grièar, sledita mu Peter Kejžar in Franc Peternel. Tako, da je državni prvak za leto 2008 postal Primož Grièar.

1     16     Primoz Gricar      M     SVN     Aeros Combat 13L         810     724     964     2498
2     49     Peter Kejžar       M     SVN     Aeros Combat L             637     896     671     2204
3     25     Franc Peternel    M     SVN     Aeros combat L 13         598     737     623     1958

Veè na strani  http://www.sffa.org/

V odprtem tekmovanju pa je zmagal aktualni evropski prvak Elio Cataldi. Primož Grièar je bil drugi, Peter Kejžar pa tretji.

1     12     Elio Cataldi               M     ITA     MOYES RS4                 683     1000   924     2607
2     16     Primoz Gricar            M     SVN      Aeros Combat 13L      810     724     964     2498
3     49     Peter Kejzar             M     SVN      Aeros Combat L          637     896     671     2204
4     25     Franc Peternel          M     SVN      Aeros combat L13       598     737     623     1958
5     18     Stanislav Galovec      M     SVN     Aeros COMBAT 2         221     812     807     1840
6     8       Radovan Bavdek      M     SVN      Aeros                        425     496     615     1536

Še slika iz podelitve

podelitev

  
od gaber, Ponedeljek, 11 Avgust 2008 12:21, Komentarji(2), Preberi vse
Gašper Prevc presenetil na predzadnji tekmi hitrostnih padalcev

 Predzadnja serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih se je v soboto konèala v Bolgarsekem mestu Sopot. Na petih od sedmih naèrtovanih dirkah  se je najbolje odrezal Avstrijec Helmut Eichholzer, od Slovencev pa je tokrat presenetil mladi Gašper Prevc, ki je osvojil èetrto mesto.

Drugo mesto je pripadlo Èehu Thomasu Braunerju, tretje pa Francozu Jeanu Marcu Caronu.

Ostali èlani naše reprezentance so osvojili prav nenavadno slabe uvrstitve glede na njihovo formo. Kaj je botrovalo tako slabim uvrstitvam ne vemo natanèno, saj so napisali samo en report, iz katerega pa je razvidno, da so bili na eni preizkušnji kaznovani s kazenskimi toèkami zaradi previsokega letenja. Uvrstitve pa so bile naslednje: Urban Valiè 48., Aljaž Valiè 49., Primož Suša 55., Primož Podobnik 62. ter Stojan Kranjc 113. mesto.

V skupnem seštevku po štirih tekmah še vedno vodi Švicar Andy Aebi, od Slovencev je najboljši Urban Valiè na osmem mestu, med prvo petnajsterico pa sta še Podobnik in Prevc.

Zadnja preizkušnja za svetovni pokal bo konec septembra v Braziliji.
od Iv@nl, Nedelja, 10 Avgust 2008 14:58, Komentarji(0), Preberi vse
Matjaž Ferariè zmagal na evropskem prvenstvu v Srbiji

 Matjaž Ferariè je na prvem evropskem prventvu v natanènem pristjanju z jadralnimi padali, ki se je odvijalo v Srbiji postal evropski prvak v tej disciplini.

Na prvenstvu je nastopilo 71 tekmovalcev iz 14. držav, organizatorju pa je uspelo sestaviti kar devet seriji. Poleg Ferarièa so na stopnièkah stali še Zoran Petroviè in Pavle Marinkoviæ iz Srbije.

Nikakor pa ne smemo pozabiti tudi na ostale èlane naše reprezentance, ki so zasedli kar solidna mesta: Jaka Gorenc 5. mesto, Dušan Gorenc 12., Rafael Kerin 13. ter Tone Svoljšak 35. mesto. Ekipno je slovenska ekipa zasedla  tretje mesto za Srbsko in Èeško reprezentanco.

V ženski konkurenci je nastopilo 11 tekmovalk iz šestih držav, zmago pa je slavila Katerina Pankova iz Èeške, drugo mesto je zasedla Milica Biæanin Srbija, tretje pa Elena Kostova Bolgarija.
od Iv@nl, Nedelja, 10 Avgust 2008 14:24, Komentarji(0), Preberi vse
Niš - Srbija

 Jadralni padalci v natanènem pristajanju so konèali osmo tekmovalno serijo. Termièno in vetrovno vreme še naprej meša karte na vrhu, ki so si ga prisvojili Slovenci in domaèini Srbi. Vodi še zmeraj Matjaž Ferariè s 60 centimetri pred Srbom Petrovièem 106 cm, ostali Slovenci so: Jaka Gorenc 4., Dusan Gorenc 6., rafael Kerin 13. in Tone Svoljšak 38.

V ekipni razvrstitivi je vodstvo prevzela Srbija pred Slovenijo v igri za medalje pa so še Èehi in Angleži. Petek je zadnji tekmovalni dan pred sobotno finalno serijo, ki jo bo direktno prenašala tudi Srbska televizija RTS med 11. in 13 uro. Prenos v živo si lahko ogledate tudi na internetu: Brskaj.net


od Iv@nl, Petek, 08 Avgust 2008 11:16, Komentarji(0), Preberi vse
Odprto državno prvenstvo z jadralnimi zmaji v polnem teku

 V Tolminu se ta teden odvija odprto državno prvenstvo z jadralnimi zmaji. Za stopnièke se poteguje 24 tekmovalcev iz sedmih držav, med njimi tudi kar nekaj zveneèih imen.

Danes je organizator na uradni spletni strani objavil prve uvrstitve tekmovalcev, med katerimi sta v vrhu dva Slovenca: Primož Grièar kot vodilni in Matjaž Èater kot drugouvršèeni pred tretjim Elio Cataldijem iz Italije.

Za jutri vremenoslovci napovedujejo idealen dan za letenje zato lahko prièakujemo zelo zanimiv razplet na lestici najboljših zmajarjev v Sloveniji.  

Tekmovanje se bo zakljuèilo z razglasitijo rezultatov v nedeljo.od Iv@nl, Sreda, 06 Avgust 2008 23:12, Komentarji(0), Preberi vse
13 Strani 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Zadnji »


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...