Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Red Bull X-Alps->Suša konèal s tekmovanjem Red Bull X-Alps, potem ko se je znaèel na repu kolone in bil po pravilih izloèen   
Suša konèal s tekmovanjem Red Bull X-Alps, potem ko se je znaèel na repu kolone in bil po pravilih izloèen

SušaPrva eliminacija tekmovalca z zadnjega mesta je namreè na vrsti 72 ur po zaèetku tekmovanja, nato pa do konca vsakih 48 ur. Tako želijo organizatorji zagotoviti, da se tekmovanje ne razvleèe preveè, saj morajo za vse tekmovalce na poti zagotoviti zdravniško oskrbo in morebitno reševanje. Slovenska predstavnika Primož Suša in njegov spremljevalec sta sicer potrta, a zaenkrat odloèena, da pot nadaljujeta na lastno pest, saj jima poleg tekmovanja cilj pomeni tudi velik osebni Izziv ter izkušnjo.

Po prehojenih prvih dveh dneh je imel Vrhnièan, ki je sicer veliko stavil predvsem na letenje, velike težave z boleèinami v nogah. Kljub temu je bil dovolj hiter in je vèerajšnji dan zaèel visoko pod Grossglocknerjem, z lepim a žal ne dolgim poletom. V slabih razmerah je sicer letel najdlje od tistih, ki so štartali z iste toèke, a po pristanku je hitro postalo jasno, da zaradi nog napredovanja ne more staviti na hojo. Zato se je za razliko od vseh ostalih, ki so pot nadaljevali peš po dolini proti Lienzu, odloèil povzpeti na dobro štartno mesto nad dolino in od tam poskusiti s še enim letom “potegniti” proti avstrijsko-italjanski meji. Na žalost se je vreme obrnilo proti slovenskemu predstavniku in namesto dobrih pogojev za letenje, ga je na hribu ujel moèan dež, ki ni ponehal do veèera. “V spletnem dneniku je takrat zapisal: “Sodni dan!” Z višine 1800 metrov ni imelo smisla sestopati in po dolini nadaljevati peš, zato sta se s spremljevalcem Igorjem Erženom odloèila, da poèakata na jutro, ter da Primož prikljuèek ulovi z dolgim letom, ki se je obetal glede na vremenske napovedi. Ponoèi so tekmeci “z repa” nabrali kar dobro prednost in pred jutranjim štartom je bil Primož že dobrih 30km v zaostanku, dejstvo, da je bilo prvo izloèanje na vrsti 72 ur po zaèetku tekmovanja, torej ob 11.30, pa je pomenilo, da žal ne bo mogel èakati na najboljše termiène pogoje, ki zaradi dvigovanja toplega zraka nastanejo sredi dneva, ampak bo moral iti na vse ali niè in polet poskusiti izsiliti že okoli 10. ure. Tzko je tudi storil, a kmalu je postalo jasno, da s prebojem ne bo niè, saj je že po nekaj minutah leta pristal v dolini in se izloèanju ni veè mogel izogniti.

“Vèeraj je bil plan, da se odleti tudi z drugega štarta, potem pa so oblaki pokrili celo dolino, pa še deževati je zaèelo. Ni mi preostalo drugega, kot da grem v posiljen štart zjutraj. Èakal sem lahko najveè do 10h, ker bi mi drugaèe tudi èasovno ne zneslo ujeti ostalih, ki so si ponoèi nabrali prednost, a termike še ni bilo dovolj za resen polet, zato sem žal moral kmalu pristati. Sem zelo razoèaran, ampak odloèil sem se, da grem naprej na lastno pest. Ne bom veè tekmoval z drugimi, ampak sam s sabo, grem pa vsekakor tako kot drugi v Monako,” je povedal Primož potem, ko je od direktorja tekmovanja Steva Coxa prejel telefonski klic, ki je potrdil, da je izloèen.

Tekmovanje sta sicer že pred Primožem zapustila Avstrijec Christian Amon in Italijan Antonio Pascale, prvi zaradi poškodbe in drugi zaradi slabega poèutja in pomanjkanja volje potem, ko je bil kaznovan zaradi neupoštevanja pravil. Naslednje izloèanje bo v èetrtek ob 11.30.

Na drugi strani tekmovanja so trenutno v vodstvu trije Švicarji, Maurer, Muller in Hofer. Prvi je že na poti od èetrte kontrolne toèke (Marmolada) daleè proti Matterhornu, medtem, ko ga ostali lovijo preko Dolomitov, kjer se danes obeta odlièen letalni dan. Nad Lienzom danes dopoldan žal ni bilo tako.

Tekmovanje lahko spremljate v živo preko spletne strani www.redbullxalps.com , ter celo v 3D verziji s programom Google Earth.od Iv@nl, Sreda, 22 Julij 2009 14:52, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...