Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Zanimivosti->Britanski balonar posnel spektakularno panoramsko fotografijo najvišje gore sveta   
Britanski balonar posnel spektakularno panoramsko fotografijo najvišje gore sveta

Britanski balonar je kilometer nad Everestom posnel edinstvene in spektakularne fotografije. Panoramska fotografija, objavljena spodaj, prikazuje tudi pokrajino gorovja Himalaje.

himalaja Panoramska fotografija je bila med rekordno visokim preletom Everesta posneta v obmoèju stratosfere, veliki ljubitelj gora Reinhold Messner pa je sliko opisal kot "najboljši posnetek na svetu". (Foto: Daily Mail)
Britanec Leo Dickinson je pri -56 stopinjah Celzija na višini desetih kilometrov dihal s pomoèjo aparata. Panoramska fotografija je bila med rekordno visokim preletom Everesta posneta v obmoèju stratosfere, veliki ljubitelj gora Reinhold Messner pa je sliko opisal kot "najboljši posnetek na svetu".

Na levi strani panoramske fotografije se nahaja Nepal, na desni pa Tibet. Originalna fotografija je bila posneta leta 1991, digitalno obdelana pa prviè do sedaj. 62-letni Dickinson je prva oseba, ki je najvišjo goro na svetu preletela z balonom.
 himalaja balonod Iv@nl, Petek, 24 Julij 2009 11:13, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...