Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Zanimivosti->Matevž zopet okoli sveta   
Matevž zopet okoli sveta


Predvidoma 21. marca bo pilot in biolog Matevž Lenarcic vnovic krenil na raziskovalni polet okoli sveta z ultralahkim letalom. Lenarcic bo vzletel z brniškega letališca, prva etapa na njegovi poti se bo koncala v španskem Jerezu, dolga bo dobrih dva tisoc kilometrov in bo trajala devet ur. Celotna dolžina leta bo 45 tisoc kilometrov in bo razdeljena na 13 etap, skupno pa bo letel okoli dvesto ur. Najdaljša etapa bo dolga prek 4.200 kilometrov.

Projekt so imenovali GreenLightWorldFlight in je namenjen zbiranju podatkov o onesnaženju s crnim ogljikom v atmosferi. Poleg tega želijo z uporabo novega motorja pokazati, kako je mogoce gorivo uporabiti na najbolj ekonomicen nacin in prispevati k okoljskemu ozavešcanju javnosti.

Pilot Matevž Lenarcic je tudi naravovarstvenik, alpinist in direktor podjetja Aerovizija. Opravil je že dva obleta sveta in ima najvec izkušenj s samostojnimi poleti z ultralahkimi letali na dolge razdalje na svetu, vecinoma je doslej letel na Pipistrelovih letalih. Leta 2013 je prejel naslov World Aviator of the Year.
od igorer, Sreda, 16 Marec 2016 15:30, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...